Afbeelding

Lezen, luisteren, kijken en doen in tijden van corona

UTRECHT > Nu de bibliotheek Utrecht, volgens de richtlijnen van de overheid, voorlopig tot 1 juni gesloten moet blijven, is er online een uitgebreid aanbod aan over boeken en informatie van de bibliotheek zelf en van anderen.


Van e-books en luisterboeken tot voorproefjes van activiteiten, voor leden en niet-leden van de bibliotheek. De online bibliotheek is elke dag open. Zo kan iedereen blijven lezen, luisteren en leren.

Bibliotheekleden kunnen via de Online Bibliotheek gratis e-books lenen. Er is een ruim aanbod met 28.000 e-books voor jong en oud. Voor iedereen, leden én niet-leden van de bibliotheek, zijn er de gratis luisterboeken in de LuisterBieb-app. Hier zijn de afgelopen weken veel extra luisterboeken aan toegevoegd. Je kunt tot maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen met een uitleentermijn van drie weken. Begin april start ook de gratis ThuisBieb - voorheen de VakantieBieb - met 100 e-books voor jong en oud, voor leden en niet-leden van de bibliotheek Utrecht. Voor kinderen is het belangrijk om te blijven lezen, zeker nu de scholen dicht zijn. De bibliotheek heeft een groot aantal sites verzameld met digitale prentenboeken, voorleeshoeken, voorleesfilmpjes en podcasts. Verder is er voor kinderen die moeite hebben met lezen karaokelezen met Yoleo en Junior Einstein biedt leuke uitdagingen. De uitleentermijn van alle geleende boeken wordt verlengd totdat de bibliotheken weer open gaan. Wie vragen heeft of ondersteuning nodig heeft kan terecht bij de klantenservice klantenservice@bibliotheekutrecht.nl of (030) 2861800. Kijk op www.bibliotheekutrecht.nl.