Speelplaats dicht

LEIDSCHE RIJN > De Speelplek Salvador Dalistraat/Mirostraat is afgesloten. Uit inspectie bleek dat de speeltoestellen niet meer voldoen aan de eisen. De gemeente is aan het voorbereiden om de speelplek opnieuw in te richten. De speeltoestellen zouden hierbij vervangen worden. Omdat de kwaliteit van de houten toestellen sneller achteruit is gegaan dan verwacht voldoen de speeltoestellen niet meer aan de eisen. Zodoende zijn de speeltoestellen afgezet met bouwhekken. De speeltoestellen worden op korte termijn verwijderd. Bewoners van de Salvador Dalistraat hadden de gemeente gevraagd of op de speelplek aan de Salvador Dalistraat/Joan Mirostraat een voetbalkooi kon komen. Een voetbalkooi vond de gemeente geen goed idee. Wel een voetbalveldje voor kinderen rond de 8 jaar oud. Er was een conceptplan dat ze met de bewoners wilden delen. Ook toen bleek uit de kwaliteit van de speeltoestellen dat deze het beste vervangen konden worden. Daarom waren ze bezig met de voorbereiding van een nieuwe inrichting van de speelplek, inclusief een voetbalveldje. Deze voorbereiding gaat door.


Flitspalen

UTRECHT > Utrecht krijgt deze week drie nieuwe flitspalen om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren, twee in Kanaleneiland en één in Overvecht. De flitspalen moeten te hard rijden en door rood rijden tegengaan. De palen in Kanaleneiland komen op de Beneluxlaan bij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan en op de Beneluxlaan ter hoogte van de Bernadottelaan. In Overvecht gaat het om de aansluiting van de Humberdreef op de Einsteindreef. De komst van de drie nieuwe flitspalen brengt het totale aantal in Utrecht op negen.

De nieuwe palen treden over enkele weken in werking. Eerst wordt nog getest om te voorkomen dat overtredingen onjuist worden geregistreerd. Zodra dit goed functioneert, treedt de flitspaal officieel in werking. Wie dan wordt geflitst, krijgt een boete.

Gemeente en politie hadden bij het Openbaar Ministerie een aanvraag voor flitspalen ingediend op basis van analyses van de verkeerssituatie. Andere maatregelen, zoals verkeerslichten, borden en markering, helpen op deze locaties niet voldoende om te hard rijden en door rood rijden tegen te gaan. Het Openbaar Ministerie besloot vervolgens dat flitspalen op genoemde kruispunten kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid. De komst van de palen werd in september al aangekondigd, nu worden ze daadwerkelijk geplaatst.


Hulpmiddelencentrum

UTRECHT > Het Hulpmiddelencentrum (HMC) is failliet verklaard. Het HMC was een van de drie door de gemeente gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers. Utrechtse Wmo-cliënten die een hulpmiddel hebben via het HMC, kunnen tot nadere berichtgeving hun hulpmiddel houden en ook voor reparaties en onderhoud kunnen zij bij het HMC terecht. Zodra bij de gemeente bekend is hoe de overgang naar andere hulpmiddelenleveranciers eruit ziet, ontvangen de cliënten bericht. Uitgangspunt voor alle partijen is dat de hulpmiddelen die bij cliënten in Utrecht in gebruik zijn, daar blijven.