Parade

UTRECHT > De Parade gaat het toch proberen dit seizoen. Dit jaar staat theaterfestival de Parade voor de dertigste keer klaar om met de theaterkaravaan door Nederland te trekken. Veel mensen vragen zich af of de Parade wel door kan gaan en eerlijk is eerlijk: dat weet niemand zeker. Aangezien de situatie dagelijks verandert, wordt er uiterlijk eind april een beslissing genomen over de komst naar de eerste stad, Eindhoven. Uiteraard staan gezondheid en veiligheid daarbij voorop.
De jubileumeditie start vooralsnog vrijdag 26 juni in Eindhoven. Het is voor het eerst dat de Parade daar haar tenten opslaat, naast het Parktheater. Daarna reist het festival via Den Haag verder naar Utrecht. Na 54 dagen sluit het rondreizende festival traditiegetrouw op 30 augustus af in Amsterdam. Deze zomer staan onder andere de Ashton Brothers, Sharon Kovacs, Sander van de Pavert, Paul Haenen, Mira van der Lubbe en Steef de Jong op de planken. In Utrecht staat de Parade in het Moreelsepark van vrijdag 24 juli t/m 9 augustus.


Classic Car

VLEUTEN > Goed nieuws voor de liefhebbers van mooie oude auto's. De Classic Car Meeting Vleuten gaat vooralsnog gewoon door, alles is rond met de vergunning en de locatie. Op Vaderdag 21 juni is het weer bewonderen van 14.30 tot 17.00 uur op het Dorpsplein Vleuten. De meeting is bedoeld voor liefhebbers en bezitters van klassieke Engelse en Europese automobielen. Ieder jaar komen er gemiddeld zo'n 60 auto's bij elkaar en, onder het genot van een versnapering, showen de bestuurders hun classics aan elkaar en aan het publiek. Erg gezellig, informeel en voor alle leeftijden.


Castellumlaan

DE MEERN > De voorbereidingen voor de bouw van woningen op het terrein tussen de Castellumlaan en Oosterlengte zijn begonnen. De projectontwikkelaar zet het bouwterrein af met eigen hekken. De bouwwerkzaamheden duren ongeveer 2 jaar. In het voorjaar van 2023 is het nieuwe buurtje klaar. De speeltoestellen en het hondentoilet komen binnen de bouwhekken te liggen. Daarom laat de gemeente ze komende weken verwijderen. Als alle bouw- en inrichtingswerkzaamheden klaar zijn, komt er weer groen en ruimte om te spelen en om honden uit te laten. De projectontwikkelaar plaatst er, onder andere, nieuwe speeltoestellen. Zo gauw de bouwwerkzaamheden en de veiligheid het toelaten, komt er een tijdelijk voetpad langs de begraafplaats naar de nieuwe straat ‘Donderwolk’ bij de Zandweg. Van eind maart tot eind mei worden de riolering en bouwwegen aangelegd. Dan volgen in juni en juli nutsleidingen, elektra, waterleidingen en datakabels. De bouwmaterialen worden aan- en afgevoerd via de Castellumlaan. De start van de bouw is afhankelijk van de voortgang van de verkoop van de woningen. De projectontwikkelaar verwacht na de zomervakantie met de bouw te kunnen beginnen. De grond van het terrein tussen de Castellumlaan en de Oosterlengte is nu eigendom van de projectontwikkelaar BonGroep. Dit voorjaar starten zij met de verkoop van de woningen. Informatie op www.woneninhartvandemeern.nl.