Afbeelding

Enthousiasme over online spreekuur

Sportbestuurders leren van elkaar en geven tips in coronacrisis

UTRECHT > Donderdagavond 2 april waren een tiental sportclubbestuurders en enkele sportclubadviseurs van SportUtrecht deelgenoot van de primeur met het online spreekuur.


Nu 'gewoon' vergaderen even niet meer kan, prijst iedereen zich gelukkig met de moderne technische mogelijkheden en vinden besprekingen online plaats. Zo was er onder meer aandacht voor de landelijke en gemeentelijke regelingen waar sportverenigingen aanspraak op kunnen maken. Ook werden allerlei tips en adviezen uitgewisseld over de wijze waarop je binding met de leden kunt behouden in deze coronatijd. Het enthousiasme om goede voorbeelden uit de praktijk met elkaar te delen was groot. Zo heeft Handbalvereniging Leidsche Rijn in deze tijd extra baat bij hun digitale clubblad dat voor de coronatijd al werd ontwikkeld maar nu vaker wordt ingezet. De studentenvolleybalvereniging USV Protos organiseert allerlei online activiteiten voor hun teams. En dat je filmpjes met oefeningen niet altijd zelf hoeft te verzinnen bewijst Kampong Hockey. Spelers van het eerste team kondigen de nieuwe filmpjes van de KNHB (hockeybond) persoonlijk aan en dagen de leden van de club vervolgens uit.

Michel Marree (voetbalclub PVC): 'Met toch een behoorlijke groep en wellicht zonder veel ervaring met online vergaderen, hebben we het er met z’n allen goed afgebracht.'
Cees Vernooij (Kampong) geeft aan: 'Ik heb zelf ook weer nieuwe dingen gehoord en weer geleerd van de verhalen van de andere clubs.'

Door deze positieve reacties geeft Judith de Keijzer na afloop aan dat de sportclubadviseurs zeker voor een vervolg gaan. 'Houd de website en onze nieuwsbrief voor de aankondiging in de gaten. Voor vragen hoef je natuurlijk niet te wachten tot het volgende spreekuur, want de sportclubadviseurs staan ook nu voor jou klaar!' Kijk ook op www.sport-utrecht.nl.