Afbeelding

Jongeren maken kans op een Young Impact Award

Verbinding met eenzame ouderen

UTRECHT > Vareen, Moos, Sander en Iris zetten zich in voor diverse maatschappelijke kwesties, waaronder verbinding met eenzame ouderen, rouw onder studenten en scholieren die problemen ervaren tijdens corona.


Op 15 mei worden voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die zich inzetten om een positief verschil te maken voor een ander of de wereld. Vareen, Moos, Sander en Iris zijn de genomineerden uit Utrecht. Dit jaar is er een extra categorie ‘Coronahulp’, waarbij jongeren worden beloond die voor verbinding zorgen tijdens de coronacrisis. De Young Impact Awards zijn een initiatief van Young Impact

De verhalen van de 18 initiatieven inspireren enorm. Zo zijn de bevriende studenten Sander Bos (21) en Iris Koopman (22) genomineerd in de extra categorie Coronahulp. Zij hebben een platform opgericht om examenleerlingen te helpen, genaamd ‘Studenten helpen Scholieren’. Als gevolg van het coronavirus sloten de scholen en werd veel zelfstandigheid van leerlingen gevraagd. Voor niet iedereen bleek dat even makkelijk te zijn en daarom schoten Sander en Iris hen te hulp.
De moeder van Vareen Rook (22) overleed anderhalf jaar geleden. In die periode ontving zij weinig steun vanuit school, ze zeiden dat ze gewoon moest doorgaan. Daarom zet Vareen zich nu in voor jongeren en studenten en maakt zij ook een documentaire over rouw onder deze groepen.
Moos (18) helpt ouderen om kerstfilmpjes te maken voor familie. Nog maar weinig mensen sturen een kerstkaart en dat vinden ouderen erg jammer. Daarom helpt Moos hen een filmpje te maken dat ze via WhatsApp naar familie kunnen versturen. Tot 15 mei kan er gestemd worden via www.youngimpact.nl.

Afbeelding
Afbeelding