Bridge online

MAARSSEN > Bridgeclub de Vechtstreek uit Maarssen heeft afgelopen donderdag zijn eerste online bridgemiddag georganiseerd. Alle ruim tweehonderd leden konden vanuit huis lekker bridgen in clubverband. Vanachter de computer of met de iPad op schoot. Normaliter komen ze daarvoor een of twee keer per week naar de Open Hof, maar vanwege Covid-19 is dat tot zeker het einde van dit seizoen niet mogelijk. Drie clubleden, Hans Grijseels, Hans Olij en Jaap Tennekes, hebben het initiatief genomen om de - veelal oudere - leden afleiding te bieden in deze tijden van sociaal isolement. Met steun van de Nederlandse Bridge Bond hebben ze het hele gebeuren binnen een week van de grond gekregen.Voorzitter Kees Beukelman: 'We zijn een van de eerste verenigingen in Nederland die het voor elkaar heeft, dat we online kunnen bridgen in clubverband. We hebben de primeur voor Midden-Nederland. Daar ben ik trots op.'

Meer informatie? Kijk op www.bridgeclubdevechtstreek.nl of stuur een e-mail naar stepbridge@bridgeclubdevechtstreek.nl.


Vrijdagmiddagborrel

BREUKELEN > De Horeca is zwaar getroffen door de maatregelen van het coronavirus. Toch duiken er overal mooie initiatieven op, zodat ook deze ondernemers zich kunnen redden. Niet alleen financieel is het voor velen zwaar, ook missen zij gewoon even de gezelligheid. Waar normaal gesproken honderden mensen over de dorpspleinen van de Stichtse Vecht liepen, kun je nu een speld horen vallen. Behalve op de Kerkbrink in Breukelen, daar galmt op vrijdagavond een oorverdovend geluid uit eet-café Het Regthuys. Binnen zijn alleen eigenaresse Gaby te vinden en zanger Robin. Terwijl Gaby aan het filmen is met haar telefoon, zingt zanger Robin op vol volume het dak eraf. Via Facebook Live hebben zij bedacht om de vrijdagmiddagborrel gewoon door te laten gaan, maar dan online. Meer dan honderd mensen volgen live de muziek en delen veel leuke berichten met foto’s dat zij er een lekker borreltje bij hebben gepakt. Heeft u ook zin in de vrijdagmiddagborrel van Het Regthuys? Iedere vrijdag om 18.00 uur staat de Facebook live-stream voor u klaar: https://www.facebook.com/robin.kroek.


Spelletjesboek

NIGTEVECHT > Van verschillende kanten hoorde de in Nigtevecht woonachtige kinderboekenschrijfster Charlotte Doornhein geluiden dat ouders het lastig vinden om leuke bezigheden voor hun kinderen te verzinnen. Het spelletjesboek 'Curaçao voor kinderen met lef' staat boordevol activiteiten, rare weetjes en leuke spelletjes voor kinderen van 4-14 jaar. Spelletjes die je overal ter wereld kunt spelen in huis, tuin of op een (school)plein.
Normaal zou Charlotte Doornhein in maart in haar woonplaats Nigtevecht hebben rondgelopen met een collectebus voor ReumaNederland: 'Mijn oma had reuma. Ik heb van dichtbij gezien wat de ziekte met je doet.' En daarom gaat een deel van de opbrengst van haar boek naar ReumaNederland. Meer informatie over kinderboekenschrijfster Charlotte Doornhein en haar boeken via www.charlottedoornhein.nl.