Tijdschriften

VLEUTEN > Een leuke verrassing voor veel bewoners van verzorgingshuizen in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. De Historische Vereniging kwam langs om allemaal tijdschriften uit te delen. 'We hadden een paar dozen van ons prachtige tijdschrift over van oude jaargangen. Met de fiets rondgebracht bij verzorgingshuizen in ons gebied, zodat ouderen die geen bezoek mogen ontvangen, mooie geschiedenisverhalen kunnen lezen met Pasen', aldus het bestuur van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn.


Glascarillon

VLEUTERWEIDE > Het glascarillon wordt van april t/m september elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur bespeeld door beiaardier Wim Ruitenbeek (niet tijdens de vakantie). Op enkele zaterdagen staan er extra concerten gepland; bijv. een voorleesconcert met verhalen en gedichten van Annie MG Schmidt, een concert in samenspel met oude snaarinstrumenten een speciale kindervoorstelling. Kijk op www.dezingendetoren.nl voor meer informatie. Het muzikale kunstwerk staat op het plein in Centrum Vleuterweide bij het Cultuur Campus en de bibliotheek.


Eikenprocessierups

LEIDSCHE RIJN > Van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 22 mei start de gemeente met de bestrijding van de eikenprocessierups. In Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern en Haarzuilens zijn al locaties aangewezen. Robert Planquettelaan, Tjepmaweg, Musicallaan, De Tol en Tollenlaantje en Haarzuilens en omgeving. De gemeente werkt dit jaar met 2 biologische bestrijdingsmiddelen. De middelen zijn niet schadelijk voor mensen of andere insecten en dieren. Kijk voor meer informatie over de aanpak op de site van de gemeente.


ZomerAvondCup

UTRECHT > De eerste drie lopen van de ZomerAvondCup (ZAC) zijn afgelast. Dit betekent dat ook het ZomerAvondCup klassement en de teamloop komen te vervallen.
Alle lopers die zich hebben ingeschreven voor het klassement of eenmalig voor een van de eerste drie lopen krijgen het inschrijfgeld teruggestort. De inschrijving voor de vierde loop op 10 juni blijft openstaan. Uiterlijk 27 mei wordt beslotent of de vierde loop doorgaat. Indien er van overheidswege na 1 juni nog steeds een evenementenverbod is, wordt de vierde loop afgelast. 'Wij bedanken onze sponsoren die de ZomerAvondCup financieel en met diensten en materialen mogelijk maken', aldus de organisatie. Kijk voor het laatste nieuws op de website (zomeravondcup.nl), Facebook of Twitter.


Beweging

MAARSSEN > De Vechtstreek in Beweging met de trimlopen rond de Maarsseveense Plassen heeft een punt gezet achter het seizoen. De lopen op de laatste zondag van de maand zijn allemaal afgelast.

Hierdoor is het seizoen 2019-2020 ten einde. 'Wij hopen iedereen weer fit en gezond terug te zien bij de start van ons nieuwe seizoen eind oktober 2020', aldus de organisatie.