Duurzame Week

UTRECHT > Het is ongekend wat er op dit moment in Nederland en in de rest van de wereld gebeurt. De organisatie van de Duurzame Week in Utrecht volgt de RIVM-maatregelen nauw en neemt deze zeer serieus.

De gezondheid van eenieder staat wat hen betreft altijd voorop. Dit heeft als gevolg dat zij hun verantwoordelijkheid willen en moeten nemen wat betreft het Duurzame Week Festival van 20 t/m 28 juni 2020 en hun maandelijkse Meetups. Daarom hebben we besloten dat deze in een andere vorm en/of op een ander tijdstip zullen plaatsvinden. Dit betekent dus helaas dat de Duurzame Week in juni niet als fysiek evenement zal doorgaan.

'We zitten niet bij de pakken neer en onze missie blijft onveranderd: Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen', aldus Margit VĂ©gh, oprichter en directeur van Duurzame Week. 'Juist in deze tijd zijn mensen op zoek naar positiviteit, zij het op een gepaste manier. We zitten dan ook niet stil en willen voor onze community nieuwe concepten ontwikkelen, onder de noemer Duurzame Week 2.0. We zien deze tijd als kans om onze horizon te verbreden en te onderzoeken welke middelen onze missie nog meer en misschien zelfs beter ondersteunen. We zetten een task force op om Duurzame Week 2.0 vorm te geven. Zodra duidelijk is hoe we Duurzame Week 2.0 precies gaan vormgeven, maken we dit bekend.'


Loterij

MAARSSEN > Zoals u weet hebben alle lokale bedrijven het moeilijk in deze tijd.

'Wij hebben allemaal te maken met een teruglopende omzet en veel hebben moeite om het hoofd boven water te houden', aldus kringloopwinkel De Sirkel in Maarssen. De Sirkel probeert d.m.v. een lotenverkoop voor de kinderboerderij De Vechtse Hoeve een manier te vinden om elkaar te steunen.
De Lampenman (www.delampenman.nl) maakt o.a. van oud speelgoed prachtige vintage lampen.

Een van deze lampen heeft hij beschikbaar gesteld voor onze loterij. De verkoop start op 17 april en duurt t/m 1 mei. In die periode kunt u in onze beide winkels een lot kopen van 2 euro. Daar hebben we ook een foto hangen van de lamp. Op 2 mei wordt uit alle verkochte loten 1 lot getrokken. De gelukkige winnaar krijgt dan bericht zodat hij de deze prachtige lamp dan kan komen ophalen. De opbrengst van de loten gaat volledig naar de Vechtse Hoeve.
De Sirkel zet zich al meer dan 25 jaar in voor het hergebruik van goederen. Met de aankoop van gebruikte goederen draagt u samen met De Sirkel bij aan een mooie en schone samenleving.

Ook biedt De Sirkel zinvol werk en perspectief voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle tijdsbesteding en op deze manier willen integreren.
Zij zien u graag in de Sirkel. De Sirkel Nassaustraat 55, 3601 BB Maarssen (klein goed, kleding en nog veel meer en De Sirkel Diependaalsedijk 120A 3601 GN Maarssen (meubels, witgoed en nog veel meer). Geopend dinsdag t/m zaterdag 9.30-16.00 uur.