De klokken van het carillon.
De klokken van het carillon. Carillon Woerden

Het Carillon klinkt weer en verbindt Woerden

WOERDEN > Het carillon Woerden kan, door aangepaste werkwijze, weer veilig door de beiaardier worden bespeeld.


Het carillon is met zijn vertrouwde klanken een verbindende factor in Woerden. Ook als in mei de kaasmarkt op zaterdag nog niet mag doorgaan zal het carillon gewoon klinken. Het carillon laat daarnaast elk kwartier en op het hele uur van zich horen.
Het carillon besteedt hiermee op gepaste wijze aandacht aan de komende feestdagen en ondersteunt Woerden op klinkende wijze. Met een financiƫle bijdrage van het Cultuur Platform Woerden kunnen de bespelingen gewoon worden uitgevoerd tijdens de feestdagen en de kaasmarkt, ook als deze festiviteiten niet doorgaan.

Het carillon blijft daarmee een baken van vertrouwen waar we zo naar verlangen in deze verwarrende tijd. Op Koningsdag zal om 11.00 uur een Koningsdagconcert worden gegeven. Dinsdag 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd met een concert om 11.00 uur. Op 7 mei 1945 is Woerden bevrijd en daarom klinkt er om 15.00 uur een speciaal concert. Dat concert staat in het teken van de bevrijdingsestafette, die door heel Nederland wordt georganiseerd ter ere van de lokale Bevrijdingsdagen. Ook wordt het carillon bespeeld op zaterdagen en tijdens een aantal weekmarkten op woensdag.

Het programma voor april en mei wordt, zo nodig, aan nieuwe regelgeving aangepast en is in te zien op www.carillonwoerden.nl. Met als motto: Hou vol en geniet van de vertrouwde klanken. Maar uiteraard op 1,5 meter afstand van andere toehoorders.