Afbeelding

Bouw 10.000 m2 multi-tenant kantoor Helix in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > De bouw van het nieuwe multi-tenant kantoorgebouw Helix in Leidsche Rijn is onlangs van start gegaan.


Er wordt op dit moment volop gebouwd. Het gebouw, ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar AM, is ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar een werkomgeving met een gezond binnenklimaat en een bijzondere architectonische uitstraling.
Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects.

De spiraalvormige trap geeft Helix zijn unieke verschijningsvorm. Helix speelt in op de toenemende behoefte van huurders en gebouweigenaren naar gezond stedelijk werken in een toekomstbestendige omgeving op een goed bereikbare locatie.
De bouw van Helix geeft een nieuwe impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied. Het kantoorgebouw omvat ruim 10.000 m2 verhuurbare vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor circa 150 auto’s. Helix is ook met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken.
De bouw van Helix is in handen van BAM Bouw en Techniek. De oplevering vindt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaats. Met Helix geeft AM invulling aan een van haar kernthema’s ‘Healthy urban living and working’.
In opdracht van AM heeft Paul de Ruiter Architects een duurzaam kantoorgebouw ontworpen dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Helix combineert inspirerende ruimtes waar mensen prettige kunnen werken, ontspannen en elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.