Oude Muziek

UTRECHT > 'Tot onze grote spijt hebben we op 17 april bekend moeten maken dat het Festival Oude Muziek Utrecht 2020 wegens de coronacrisis niet kan doorgaan. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival moeten we een editie annuleren. Dat doet pijn, maar de volksgezondheid is nu het belangrijkst. De veiligheid van onze bezoekers, musici, vrijwilligers en medewerkers staat voorop. In het kader van de coronacrisis was deze beslissing helaas onvermijdelijk', aldus de organisatie.

Wel gaat het festival kijken of er volgden jaar weer een editie kan zijn. 'Op dit moment kijken we of het haalbaar is om het festivalprogramma te verplaatsen naar 2021 (27 augustus t/m 5 september). Ook denken we na over (online) activiteiten waarmee we iets voor ons publiek kunnen betekenen.'


Carillon

WOERDEN > Op 27 april geeft Henk Verhoef van 11.00-12.00 uur een speciaal Koningsdagconcert. Ook al kunnen de geplande festiviteiten niet doorgaan, het carillon Woerden in de Petrustoren aan het Kerkplein steekt de mensen een hart onder de riem met mooie en toepasselijke muziek. Meer informatie op www.carillonwoerden.nl.


BMX-baan

UTRECHT > De gemeente Utrecht, het recreatieschap Stichtse Groenlanden, Sport Utrecht en Bikepark werken aan een nieuw plan voor de afgesloten BMX-baan in het gebied Noorderpark-Ruigenhoek. 'We willen deze plek in het gebied zo snel mogelijk weer openstellen voor gebruik. Onze inzet is dat dat nog dit jaar kan. Tot die tijd blijft de baan helaas afgesloten', aldus de organisaties.


Levensvragen

UTRECHT > Het zijn woelige tijden. Het coronavirus maakt niet alleen mensen ziek of ontwricht niet alleen de economie, het brengt bij veel mensen ook levensvragen en zorgen met zich mee. Centrum voor Levensvragen Gemeente Utrecht biedt in verband hiermee de mogelijkheid voor een persoonlijk telefonisch (beeld)gesprek.

Via de telefoon kan een cliënt, naaste, familie of nabestaande in contact komen met een van onze geestelijk verzorgers. Zij zijn specialisten in begeleiding en ondersteuning bij levensvragen in de laatste levensfase, bij verlies en rouw, bij eenzaamheid. (030) 6626814. Bereikbaarheid: maandag-vrijdag 09.00-19.00 uur en in het weekend van 10.00-18.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deze gesprekken. Als zorgprofessional kunt u dit telefoonnummer doorgeven aan de cliënt, naaste of nabestaande. Het is ook mogelijk dat u zelf belt en het telefoonnummer van de cliënt die gebeld wenst te worden, doorgeeft.

Daarnaast werkt Zin in Utrecht mee aan het LuisterVerbond. Het LuisterVerbond bestaat uit geestelijk verzorgers en rouw-, verlies- en stervensbegeleiders. Voor meer informatie mail naar info@zininutrecht.nu of bel: (030) 6626814 of vul het contactformulier in op onze website: www.zininutrecht.nu.