Kruising veiliger

LEIDSCHE RIJN > Het kruispunt op de Grauwaartsingel met de Hof van Amsterdam in Leidsche Rijn Centrum wordt verkeersveiliger. Het werk is maandag begonnen en moet vrijdag klaar zijn. Het kruispunt wordt opgehoogd en er komen stopborden voor het verkeer op de Grauwaartsingel. Ook krijgen fietsers van de Hof van Amsterdam richting Grauwaart voorrang.

Verder wordt de oversteek voor het langzame verkeer aangegeven in gebakken klinkers. Het verkeer wordt omgeleid met borden. Verkeersregelaars leiden het bestemmingsverkeer langs de werkzaamheden.


Warmtenet

LEIDSCHE RIJN > Eneco werkt tussen 20 april en 8 mei aan het warmtenet op de Terwijdesingel. Het gaat om het stuk tussen de Soestwetering en Reykjavikstraat. Het verkeer kan in beide richtingen gewoon doorgaan. Fietsers moeten oversteken. De verkeersmaatregelen staan op borden.


Koningsdag

HARMELEN > De gewone invulling van Koningsdag is door alle maatregelen tegen het coronavirus afgelast. Oranjevereniging Harmelen wil toch even stilstaan bij het feit dat onze koning zijn 53e verjaardag zal vieren en net als iedereen met de 1.5 meter norm. Ze roepen iedereen op om deze dag uitbundig te vlaggen, om zo de saamhorigheid en het leven vieren!


KBO Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > ‘Als een van de afdelingen van KBO-PCOB zitten we als KBO Leidsche Rijn in een vreemde situatie. Daar zijn we niet uniek in’, zegt voorzitter Frans Brinkman. ‘Veel ouderen, maar ook jongeren ervaren de huidige omstandigheden als extreem. Toch zullen we ons allemaal aan de regels moeten houden.’

KBO Leidsche Rijn met ruim 800 leden zou zo graag willen omzien naar elkaar en met hen communiceren. Helaas kan dat alleen digitaal, maar een groot aantal van de leden zit in een leeftijdsgroep die maakt dat dit lastig is. De bezorgers van onze bulletin INFO komen deze maanden niet langs de deuren. Dus geen communicatie.

De 800 leden per telefoon benaderen is onbegonnen werk. Door de goede relatie met de media kan KBO-PCOB toch van zich laten horen. Er is een kans dat het Magazine van KBO-PCOB de komende maanden wordt verspreid door de landelijke organisatie, maar de INFO zal mogelijk pas weer op 23 juni het levenslicht zien. Frans Brinkman wil graag de leden op het hart drukken: ‘Blijf volhouden en neem de regels in acht. Wij, het bestuur, weten dat u graag weer wilt deelnemen aan activiteiten, dagtochten, de jaarlijkse vakantie e.d. Maar op dit moment lukt dat niet. Ons programma voor de tweede helft van het jaar zit overvol. Dus op dit moment: heb geduld, het komt best wel weer goed.

Hierbij een woord van dank aan de media die bereid zijn om dit bericht op te nemen. Zonder hen kunnen we niet van ons laten horen.’