De actie leverde zo'n 250 kratten voedsel op.
De actie leverde zo'n 250 kratten voedsel op. VV De Meern

Actie Sportclubs voor de Voedselbank groot succes

DE MEERN > De actie van diverse sportclubs voor de Voedselbank voor Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn afgelopen weekend was een groot succes.


'Fantastische eindscore! Er zijn in totaal 250 kratten met houdbaar voedsel ingezameld! Daarnaast is er 3.700 euro aan donaties binnengekomen! We willen iedereen bedanken voor hun vrijgevigheid en de hulp die we de afgelopen dagen hebben mogen ontvangen. Dank aan alle samenwerkende sportverenigingen en de Praktijk van Fysio van Leeuwen voor het beschikbaar stellen van hun locatie. Samen zijn we sterk', zo staat op de site van VV De Meern.

Het waren even drukke dagen voor de vrijwilligers, maar het resultaat was er dan ook naar. De Voedselbank Vleuten/De Meern/Leidsche Rijn had dringend hulp nodig want er is grote moeite om voldoende voedsel binnen te halen.

Concreet: de Voedselbank heeft nog voor twee weken voedsel, zo was duidelijk voor het weekend. Er komen wekelijks ruim 150 huishoudens bij de Voedselbank.

Dit aantal zal naar alle waarschijnlijk nog flink gaan groeien. Veel mensen komen in de financiƫle problemen door werkloosheid of afnemende inkomsten als zelfstandige.

Een financiƫle bijdrage is ook van harte welkom. Deze kan worden overgemaakt aan VV De Meern, NL12RABO0341454486 o.v.v. Actie Voedselbank.
Aan het einde van de actie maken zij dit geld dan over naar de Voedselbank.
Deze actie wordt ondersteund door de besturen van VV De Meern, PVCV, Desto, UVV, MHC Fletiomare, Watervlo en LTC Vleuten De Meern.