Bezoeker en bewoner gaan elk aan hun eigen kant naar binnen.
Bezoeker en bewoner gaan elk aan hun eigen kant naar binnen.

Speciale bezoekcabine voor bewoners Villa Sluysoort

MAARSSEN > Het ontvangen van bezoek is in deze corona-situatie voor bewoners van Villa Sluysoort helaas niet mogelijk.


Voor het persoonlijke contact is videobellen tot nu toe een mooie oplossing. 'De behoefte van bewoners aan contact met familie en vrienden wordt steeds groter. En omdat genieten en ontmoeten bij ons hoog in het vaandel staat, hebben we een alternatief gezocht. Deze speciale bezoekcabine voorziet in een behoefte', vertelt locatiemanager Ina Wijma van Villa Sluysoort. En uit de vele ideeën is ‘Het Praathuis’ gekozen, bekend van De Fabeltjeskrant’. Het Praathuis is in het midden voorzien van een wand met plexiglas en is aan beide zijden voorzien van een deur. Zo voldoet Het Praathuis aan de geldende maatregelen.
'De bezoekcabine wordt huiselijk en gezellig ingericht. Ondanks de vervelende situatie waarin wij ons bevinden, wordt het dan toch een fijne plek om familie en vrienden te ontmoeten. We hebben ook andere zorginstellingen blij kunnen maken met een cabine’, aldus Wijma. Villa Sluysoort maakt onderdeel uit van Zorggroep De Laren en heeft 7 woonzorgvilla’s op mooie locaties in Nederland. In de villa’s kunnen ouderen met een zorgbehoefte volledig verzorgd en met behoud van eigen regie wonen.
Alles is erop gericht om wonen en leven zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te maken in een eigen huurappartement met de geborgenheid en voordelen van een gezamenlijk dak.
Zorg en dienstverlening worden op maat aangeboden en zijn indien nodig 24 uur per dag beschikbaar. Deze manier van wonen en leven biedt nieuwe mogelijkheden en creëert tijd en ruimte om te genieten van gezelschap, interesses en bezigheden.