Open dag

DE MEERN > De jaarlijkse open dag van de politie Vleuten-De Meern bij het bureau aan de Burgemeester Middelweerdlaan gaat niet door. 'Helaas, helaas....vanwege de coronamaatregelen moeten we breken met een traditie. De jaarlijkse Open Dag aan het politiebureau De Meern gaat dit jaar niet door. Jammer, want we hadden een mooi programma', aldus de politie. De dag trekt elk jaar duizenden bezoekers.


4 en 5 mei

LEIDSCHE RIJN > Door de coronamaatregelen kan de inmiddels vijfde dodenherdenking voor Leidsche Rijn op het Berlijnplein niet doorgaan. Om deze belangrijke traditie niet helemaal te laten passeren zal op de website van de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn een korte film worden gepubliceerd met een alternatieve herdenking.
Schoolkinderen van Leidsche Rijn wordt gevraagd om een tekening van een bloem te mailen naar viermeileidscherijn@gmail.com. 'Deze ‘digitale’ bloemen worden meegenomen in de film die op 4 mei vanaf 19.45 uur te zien zal zijn op www.stichting4en5meileidscherijn.nl en op onze sociale media kanalen.'
Door de coronamaatregelen kan het eerste vrijheidsfeest voor Leidsche Rijn in Castellum Hoge Woerd niet doorgaan. Om toch aandacht te besteden aan dit bijzondere jubileum zal op de website van de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn een korte film met gesprekken over 75 jaar vrijheid worden gepubliceerd. Deze film zal op 5 mei te zien zijn op www.stichting4en5meileidscherijn.nl.


Brand

LEIDSCHE RIJN > Vandalen hebben dinsdagavond brand gesticht in het Máximapark. De brandweer moest in actie komen om het vuur in een mobiel toilet te blussen bij de Vlinderhof. Toen de brandweer arriveerde, bleek de Dixi aan de achterzijde inmiddels volledig in brand te staan.