Kindervakantieweek

VLEUTEN > De Kindervakantieweek Vleuten - Haarzuilens gaat niet door. 'Met pijn in ons hart laten we jullie weten dat, naar aanleiding van de nieuwe COVID-19-maatregelen, de kindervakantieweek Vleuten - Haarzuilens dit jaar niet door kan gaan. Hoe verdrietig dit ook is voor de kinderen, leiding en staf, ieders veiligheid en gezondheid is nu belangrijker... Maar wij zitten ondertussen niet stil want volgend jaar maken wij er een extra groot feest van, dan bestaat de VOVH 60 jaar', aldus de organisatie. 'En ook dit jaar zijn jullie toch niet helemaal van ons af, we zullen zeker van ons laten horen deze 59e editie.'

De Kindervakantieweek 2021 is van 23 t/m 27 augustus.


Vieringen

VLEUTEN > Vanwege de corona-maatregelen zijn de kerkdiensten en vespers in de Torenpleinkerk helaas niet openbaar. Maar deze vieringen worden wel opgenomen en rechtstreeks uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl, waar ze ook nadien nog te volgen zijn.

De kerkdiensten vinden elke zondag plaats om 10.00 uur, de vespers tot Pinksteren elke woensdagavond van 19.30-20.00 uur. Daarnaast wordt de kerk elke dinsdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur opengesteld voor een ieder, die behoefte heeft om een kaarsje te ontsteken in stilte of bij orgelmuziek Onze predikante ds. Idelette Otten is aanwezig. Tevens kunt u in de hal van de kerk houdbare etenswaren afgeven voor de Voedselbank Leidsche Rijn.


Historische Kring

VLEUTEN > De Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn vraagt dringend aan leden om hun mailadres door te geven via ledenadmin@histvervdmh.nl. Dan kan de communicatie met de leden nog beter verlopen.


Alzheimer Café

VLEUTEN > In verband met de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus worden alle geplande Alzheimer Cafés tot 1 september geannuleerd. Dit betekent tot onze spijt ook dat Alzheimer Café Vleuten - De Meern zijn deuren voorlopig sluit. Of de cafés na de zomer doorgang zullen vinden laat de organisatie afhangen van de voorschriften van het kabinet en het RIVM. Heeft u een vraag, wilt u uw verhaal met anderen delen of op de hoogte blijven van nieuws en informatie rondom dementie? Op de website dementie.nl kunt u de antwoorden vinden van klinisch geriater Arend Arends op alle veelgestelde vragen. Ook vindt u hier tips voor passende activiteiten voor iemand met dementie of kunt u een vraag stellen op het forum.

Als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kunt u gratis bellen naar de AlzheimerTelefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met een van de casemanagers dementie in Vleuten - De Meern van de zorginstellingen zoals Careijn, De Rijnhoven, AxionContinu. Voor Careyn zijn dat Albert Schuurmans (06-12485202) of Addie Koster (06-57123151; a.koster@careyn.nl).