Afbeelding

Drive-thru teststraat voor testen cornonavirus

REGIO > Alle zorgmedewerkers met minimaal 24 uur klachten (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) die werkzaam zijn buiten het ziekenhuis, zijn welkom bij GGD regio Utrecht (GGDrU) voor een coronatest.


Het gaat om medewerkers werkzaam in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg, verloskundige- en kraamzorg en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Ook fysiotherapeuten, tandartsen en andere mondzorgmedewerkers komen in aanmerking. GGDrU heeft hiervoor een drive-thru teststraat ingericht in Houten.

Maandag 27 april opent de GGD ook de tweede teststraat in Park Vliegbasis Soesterberg. Met deze twee teststraten heeft GGDrU voldoende capaciteit om zorgmedewerkers met klachten op corona te testen. Op de website van GGD regio Utrecht is te lezen hoe mensen in aanmerking komen voor de test: www.ggdru.nl/testbeleidzorg.
Het verruimen van het testbeleid heeft als doel de zorgcontinuïteit te bevorderen, het risico op besmetting te beperken en kwetsbare inwoners te beschermen. Op 17 april is hiervoor de eerste drive-thru teststraat geopend in Expo Houten.
Op 27 april is de de tweede teststraat in Park Vliegbasis Soesterberg geopend. Momenteel is er voldoende capaciteit om personen die in aanmerking komen, te testen. Wanneer meer testcapaciteit nodig blijkt te zijn, opent GGDrU meer teststraten in de provincie Utrecht.
Bedrijfsartsen kunnen zorgmedewerkers voor testen aanmelden bij GGDrU. Voor meer informatie zie www.ggdru.nl/testbeleidzorg.