Boosheid om sluiting Burger Zaken in wijkcentrum

Nu over de brug voor dienstverlening

VLEUTEN-DE MEERN > Werkgroep Odenvelt tot de Ham is ontstemd over de wijze waarop de gemeente Utrecht de inwoners van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en zelfs Leidsche Rijn behandelt.


'Sinds enige tijd is Burger Zaken in het Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern gesloten. Bewoners van deze plaatsen, maar ook van Leidsche Rijn worden nu gedwongen om naar Utrecht te gaan om hun zaken zoals paspoorten en rijbewijzen te regelen', zo staat in een open brief.

In het kader van het coronavirus is besloten door de gemeente om Burger Zaken van het Wijkservicecentrum in Vleuten te sluiten. 'Reden zou wezen dat het niet veilig te maken zou zijn. Het Wijkservicecentrum wordt veelvuldig gebruikt door de inwoners. Vooral door ouderen. Nu worden de inwoners van deze zijde van het Amsterdam-Rijnkanaal gedwongen om naar Utrecht te gaan. Veelal met het openbaar vervoer', zo stelt Werkgroep Odenvelt tot de Ham.

'Voor iedereen, maar juist voor de ouderen brengt dit een vergroot risico met zich mee. Bij inspectie onzerzijds is vastgesteld dat er mogelijkheden genoeg zijn om Burger Zaken met enkele eenvoudige ingrepen dusdanig in te richten dat het veilig is. Indertijd, in 2001 bij de annexatie van de gemeente Vleuten-De Meern, is overeengekomen met de gemeente Utrecht om in Vleuten een volwaardige bezetting van het Wijkservicecentrum te houden. In het belang van de gezondheid van de burgers aan deze zijde van het Amsterdam-Rijnkanaal verzoeken wij de gemeente Utrecht om op zeer korte termijn Burger Zaken in het Wijkservicecentrum te Vleuten weer te openen.'

Van de gemeente is nog geen reactie binnengekomen op de brief van de bezorgde inwoners.