Fotograaf: Trudelies de Graaf
Fotograaf: Trudelies de Graaf

Beleef Slot Zuylen vanuit huis met live concert online

Verhalen over de Barones in Oorlogstijd

OUD-ZUILEN > In deze bijzondere tijd kijken ze bij Slot Zuylen graag naar mogelijkheden die ze wel kunnen bieden aan de bezoekers. Op 4 mei verzorgen ze samen met 'Klassiek in concert' een live concert online en ze bieden een prachtig magazine vol verhalen over de 'Barones in Oorlogstijd'. Dit en nog meer lees- en luistervoer voor thuis op de bank.


In het teken van 75 jaar bevrijding Nederland verzorgen ze samen met 'Klassiek in concert' op maandag 4 mei vanaf 19.55 uur een live herdenkingsconcert online. Tijdens dit concert wordt de 'Last Post' gespeeld door Milan Blauwendraat (trompet), om 20.00 uur houden ze 2 minuten stilte gevolgd door het Wilhelmus. Daarna volgt een interview met Bracha Heintz (echtgenote van de Utrechtse Rabijn Heintz) en een concert door Esther Damsma - In 't Groen (viool) en Pepijn van Vlisteren (piano) met o.a. stukken van Gershwin, Ravel, Rachmaninov, Beethoven en natuurlijk het bekende thema van 'Schindler's List' van John Williams. Ze delen ook beelden en verhalen van het slot in de oorlogstijd. Het concert is te volgen via de facebookpagina.

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding in Nederland. Ze kijken met het slot terug op deze roerige periode uit de geschiedenis. Het kasteel en zijn bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de oorlog. Deze verhalen hebben ze verzameld in het magazine 'Barones in Oorlogstijd'. Ontdek hoe het leven was als 'kasteelvrouwe' in de oorlogstijd. Dit magazine is verkrijgbaar bij de Bruna in Maarssen, de boekenhandel Marinus van Kralingen in Breukelen of bestel deze online via de website. Op de website van Slot Zuylen laten zij op de pagina 'Slot Zuylen bij u thuis' activiteiten zien die u vanuit huis kunt bekijken of beleven.