Verkeersbord gezien, waar is dit denk je?
Verkeersbord gezien, waar is dit denk je? Dineke Oudijk

Cursus Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

VLEUTEN-DE MEERN > Gewenst Eigen Initiatief en Stichting Steiger geven een Cursus Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern voor beginners.


Ze verwachten de eerste versie te houden in oktober tot en met december 2020. Deelname aan eerste versie van deze cursus in oktober is gratis. Bijdragen aan de cursus of aanmelden als deelnemer voor de eerste versie? Dat kan via info@stichtingsteiger.nl.

Stichting Steiger (2019) is ook een soort paraplu voor initiatieven en past daarom goed bij Gewenst Eigen Initiatief (2012). Beide initiatieven zijn bedacht door een actieve vrijwilliger: verbindingsarchitect en verbindingsbouwer Dineke Oudijk.Waarom juist nu een update van een cursus voor beginners voor onze wijken? Rond 2002 bedachten Theo Kuijpers en collega’s bij Gemeente Utrecht en Projectbureau Leidsche Rijn, de cursus Leidsche Rijn voor beginners.

'Als verse Leidsche Rijner volgde ik toen ook die cursus en haalde het certificaat. Leerde veel nieuws over onze wijken en kreeg er kennissen bij. Contacten met buren in onze wijken, waar ik nu al jaren plezier van heb. De cursus werd met aanstekelijk enthousiasme gegeven', aldus Dineke Oudijk 'We beginnen met een online editie! Dus je kunt gewoon thuis meewerken aan deze cursus. Als het dan al mag gaan we ook ergens in de wijken elkaar ontmoeten, dat bedenken we in augustus.' Voor wie is die cursus dan? 'Voor nieuwe buren én voor iedereen die hier z’n draai al aardig heeft gevonden. Voor ouderen en jongeren. Voor iedereen die graag kennis of ervaring deelt in onze mooie wijken, laat het ons weten!'

Ja klopt, P bij Hamtoren Vleuten
Hetzelfde bord, andere plek, herken je dit?
Wil je meer weten? www.stichtingsteiger.nl  :-)