Nieuw asfalt rijbaan Het Zand hard nodig

LEIDSCHE RIJN > Na eerder uitstel van de werkzaamheden, start de gemeente maandag 18 mei met het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt op de rijbaan Het Zand.


Ook vervangen ze de lussen van de verkeerslichten op de kruising van Het Zand met de Vleutensebaan. Ze verwachten dat de werkzaamheden donderdag 21 mei klaar zijn.

De rijbaan is op verschillende plaatsen in slechte staat. De gemeente heeft daarom besloten om de weg opnieuw te asfalteren. Afgelopen najaar hebben ze al enkele zeer slechte stukken gerepareerd. Nu krijgt de gehele rijbaan een nieuwe laag asfalt. Aansluitend herstellen ze de lussen van de verkeerslichten op de kruising van Het Zand en de Vleutensebaan. Door de maatregelen rondom het coronavirus is het erg rustig op de weg. Dit betekent dat de meeste werkzaamheden overdag kunnen plaatsvinden.

Ze starten met het verwijderen van de oude bovenlaag. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken.
Aansluitend wordt de weg schoongemaakt. De schoonmaakwagens hebben een piepsignaal wanneer zij achteruit rijden. In de nacht worden de wegmarkeringen aangebracht. Deze werkzaamheden zijn geluidsarm. De woningen, scholen en bedrijven blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Van maandag 18 mei tot en met dinsdag 19 mei is de weg afgesloten voor autoverkeer. Auto’s worden omgeleid via de Parkzichtlaan.
Tijdens de werkzaamheden is parkeren op de plek van de werkzaamheden helaas niet mogelijk. Ze vragen u om tijdelijk op een andere plek te parkeren.