Foto: Aimée Mooiman.
Foto: Aimée Mooiman.

Popronde maakt selectie 2020 bekend

REGIO > De Popronde heeft haar volledige selectie voor de editie van 2020 bekendgemaakt.


Uit bijna 1000 inschrijvingen zijn 147 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 12 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. Zij werden geselecteerd door een commissie bestaande uit circa 150 muziekprofessionals. Ook de regio Utrecht is dit jaar goed vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Zo zijn Sured, Jason Waterfalls, Renée Spijker, Foss en Roodnoot uit een gigantisch aantal aanmeldingen geselecteerd om mee te touren en de rest van het land te veroveren dit najaar.
Op zondag 27 september strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Woerden. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Woerden komen en zo in de voetsporen treden van Kensington, Chef`Special, My Baby, Rondé, EUT, De Staat, Blauzun, Haevn en Jeangu Macrooy, die in het verleden aan de Popronde meededen, voor ze doorbraken bij het grote publiek.
De Popronde start op 12 september, de organisatie is hoopvol dat de maatregelen betreffende het coronavirus tegen die tijd toelaten dat de deuren van horeca, poppodia, kapperszaken, kerken, koffietentjes, musea en galeries weer open zijn voor artiesten en publiek, zodat er gezamenlijk van livemuziek genoten kan worden.
De ontwikkelingen rond het virus worden nauwlettend in de gaten gehouden, de richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd.