Wandelen

REGIO > Recreatieschap Stichtse Groenlanden en gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist hebben in 2018 afgesproken dat zij Wandelnetwerk Kromme Rijnstreek op hun grondgebied willen realiseren.
Recreatie Midden-Nederland coördineert de aanleg van het wandelnetwerk. De werkzaamheden worden uitgevoerd door firma Folkersma - Routing en Sign. Provincie Utrecht neemt een groot deel van de uitvoeringskosten voor haar rekening. De deelnemende gemeenten zorgen voor de overige financiën. Het nieuwe netwerk beslaat ongeveer 500 kilometer aan wandelpaden en 400 knooppunten en sluit aan op de 1.100 kilometer aan eerder gerealiseerde Wandelnetwerken Groene Hart Utrecht-West en Utrecht-Midden. Deze zomer is het werk klaar, waarna onderhoud en beheer worden overgedragen aan het Routebureau Utrecht. De officiële opening is uitgesteld naar medio oktober 2020.


ParkPodium

BREUKELEN > Een mooie traditie wordt deze zomer ruw onderbroken. Park Podium in Boom en Bosch gaat niet door, zo maakt de organisatie bekend. Alle optredens op de zondagmiddagen in juni, juli en augustus zijn geschrapt. Maar alle artiesten hebben al toegezegd dat ze beschikbaar zijn voor de zomer van 2021 en graag komen.


Fietsboot

STICHTSE VECHT > Op vrijdag 5 juni gaan de Fietsboten op de Vecht en in Loosdrecht weer varen. In juni is dit van vrijdag t/m zondag. Vanaf 1 juli t/m eind augustus varen de Fietsboten weer 6 dagen in de week (maandag niet). Voor de Vecht is de startplaats net als vorige jaar Nieuwersluis en vertrekt de boot om 11.00 uur. De route en dienstregeling is identiek aan die van 2019. In Loosdrecht is de vaarroute uitgebreid met de Strook. De Fietsboot vertrekt om 10.00 uur vanuit de Porseleinhaven en vaart dan via Markus Pos en de Fuut naar de Strook, visa versa. Deze route wordt 3 keer op een dag gevaren. Zowel in de Porseleinhaven als op de Strook leggen zij aan vlak bij respectievelijk de Havenclub en bij Paviljoen de Strook. Mooie plekken om bij een kop koffie te wachten op de Fietsboot. Uiteraard voldoen beide Fietsboten aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM en hebben zij voor zowel de bemanning als voor de gasten een zgn. coronaprotocol opgesteld. Ook hebben zij aan boord van de schepen, door het gebruik van markeringen, de 1,5 m. afstand aangegeven. Voor meer informatie, zie de website: www.defietsboot.nl. Ze zijn altijd op zoek naar schippers, onderhoudsmensen, opstappers, gastvrouwen en gastheren!


Lezing uitgesteld

LOENEN > Op 11 juni zou de lezing 'De kerk staat in brand' in de grote kerk van Loenen worden gegeven. Op deze dag was het precies 75 jaar geleden dat er brand uitbrak in wat sommigen het mooiste gebouw van Loenen noemen. De oorlog was net afgelopen en bij een reparatie aan het dak vatte de kerk vlam. De Historische Kring Loenen hoopt deze lezing in het najaar te kunnen geven.