Tafeltennistafel

BREUKELEN > De wijkcommissie Breukelen-Noord heeft op verzoek van omwonenden de gemeente verzocht de tafeltennistafel tussen Griftenstein en Rijnevegt te mogen restaureren. Dit initiatief is door het college van burgemeester en wethouders met een bedrag uit het centraal leefbaarheidsbudget gehonoreerd. Binnenkort zal het blad van de tafel van een nieuwe plaat worden voorzien.


Sportclubs

UTRECHT > De gemeente Utrecht heeft besloten de verenigingen in de periode 1 maart tot 1 juni geen huur verschuldigd zijn voor gebruik van de gemeentelijke buitensportaccommodaties (sportvelden en atletiekbanen). Dit gold al voor de verenigingen van de binnensportaccommodaties (sporthallen en zwembaden). Hiermee worden alle sportverenigingen, gebruikmakend van een gemeentelijke accommodatie volledig gecompenseerd voor de huur in de periode 1 maart – 1 juni. Alle verenigingen worden hier zo spoedig mogelijk over geïnformeerd door de gemeente, zo meldt Sport Utrecht.


Ruigenhoek

REGIO > Afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt aan de plannen en voorbereidingen om fort Ruigenhoek een nieuwe toekomst te geven als klimaatfort. Met de verkregen subsidie van de provincie is een definitief bestek gemaakt voor het benodigde werk. Denk hierbij aan het geschikt maken van Wachtgebouw A als cursus- en ontvangstruimte, het aanleggen van verwarming, telecomnetwerk en aanpassingen in het toiletgebouw. Voor de bouwwerkzaamheden is vergunning aangevraagd. 'Zo enthousiast als we met dit initiatief zijn gestart, zo zuur is het nu om te constateren dat het fort niet waterdicht is. Na de aanhoudende regenbuien zijn er op veel plekken lekkages ontstaan, die gerepareerd moeten worden. Dat brengt een aanzienlijk kostenplaatje met zich mee. Staatsbosbeheer bekijkt hoe hier zo snel als mogelijk een oplossing voor komt. De geplande aanbesteding is daarvoor aangehouden. Ook is er veel overleg geweest over hoe de organisatie van het Klimaatfort er moet uitzien om een duurzame exploitatie te kunnen garanderen. Staatsbosbeheer heeft hiervoor een stappenplan opgesteld dat echter meer tijd vraagt om te doorlopen', aldus de initiatiefnemers. Gesprekken voeren met potentiële (klimaat)partners die een cruciale rol spelen bij de invulling van het Klimaatfort zal in deze periode onverlet worden opgepakt. In het najaar moet de organisatie van het Klimaatfort definitieve vorm krijgen.


Prins Clausbrug

LEIDSCHE RIJN > Het onderhoud aan de Prins Clausbrug tussen Kanaleneiland en Papendorp is in volle gang. 'We werken in twee verschillende fasen. Zo houden we altijd een weghelft toegankelijk voor verkeer vanuit beide richtingen', aldus de gemeente. De werkzaamheden zijn 12 juni klaar. In fase 1 zijn de rijweg en het fietspad aan de zuidkant (richting Kanaleneiland) afgesloten. Fase 2 is van 25 mei tot en met 12 juni en zijn de rijweg en het fietspad aan de noordkant (richting Papendorp) afgesloten.