Vrijwilligers van Handjehelpen en Graag Gedaan kregen een cadeaubon.
Vrijwilligers van Handjehelpen en Graag Gedaan kregen een cadeaubon. Martine Goulmy

Cadeaubon voor Graag Gedaan en Handjehelpen

BREUKELEN > Het SBB fonds heeft de vrijwilligersorganisaties Graag Gedaan en Handjehelpen een hart onder de riem gestoken met een cadeaubon voor hun vrijwilligers.


Zij kunnen de bon besteden bij plaatselijke ondernemers in Breukelen die nu een moeilijke tijd doormaken. Graag Gedaan is in gewone tijden in Breukelen, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Loenen en Vreeland dagelijks actief: met het helpen van mensen op het gebied van vervoer, met samen boodschappen doen voor mensen die dat zelf niet meer kunnen, met kleine klusjes en tuinwerkzaamheden.

Handjehelpen steunt o.a. in Stichtse Vecht mensen met een beperking die thuis wonen met vrijwilligers en stagiairs. In de ‘lock-down’-periode staat het directe maatjescontact stil. Maar via online-maatjes is er belcontact, worden spelletjes gedaan en kinderen ondersteund bij schoolwerk. Verder worden er corona-proof boodschappen bezorgd en medicijnen gehaald. Op het moment wordt er voorzichtig buiten op gepaste afstand een enkel contact weer fysiek opgepakt, maar alleen als zowel de vrijwilliger als de hulpvrager dat willen. Ook de vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen zouden niets liever willen dan weer naar hun hulpvragers te gaan, maar in veel situaties is dat risico nog veel te groot. Daarom voor de vrijwilligers: 'Nog Even volhouden!'

Als u hulp nodig heeft of wilt weten welke hulp geboden kan worden, bel op maandag, woensdag of vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur naar Graag Gedaan, tel. (0346) 263800.
Handjehelpen is dagelijks bereikbaar op (030) 2632950 of kijk op www.handjehelpen.nl.