Beroving jochie

DE MEERN > Een brutale beroving op klaarlichte dag, woensdag 13 mei om 14.15 uur, van een 10-jarige jongen in De Meern. Op het fietspad aan de Kruidentuinlaan moet hij onder bedreiging zijn elektrische step inleveren bij twee jongens op een zwart-grijze scooter. Het duo gaat er vervolgens vandoor richting de Zandweg naar Harmelen. 'Jongen in tranen en wij zoeken de daders. Weggereden v.a. fietspad Kruidentuinlaan ri. Zandweg - Harmelen. Info 0900-8844', zo meldt de politie Vleuten-De Meern.


Inbraak

LAGE WEIDE > Politieagenten hebben vrijdagnacht vier verdachten opgepakt. Ze zouden inbraken hebben gepleegd op bedrijventerrein Lage Weide. Volgens de wijkagent van Leidsche Rijn werd op de Zonnebaan twee keer ingebroken. Rond 4.40 uur werden de vier arrestanten ingerekend. Later werd nog een vijfde verdachte aangehouden in zijn bestelbus in Amsterdam. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.


Omlopen

UTRECHT > De verkeersmaatregelen in het centrum van Utrecht zijn even wennen voor het winkelend publiek. De één vindt het een goed idee, een ander vindt al die verkeersregelaars, eenrichtingsstraten en zelfs een voetgangersrotonde maar belachelijk. Arjan Kleuver van Centrum Management Utrecht is positief na dit eerste weekend met de nieuwe regels voor het winkelend publiek. Op veel plekken is het in de stad eenrichtingsverkeer, en op de Steenweg is dus een voetgangersrotonde in het leven geroepen. 'Ik heb net even staan kijken en ik vind dat het goed gaat', vertelt Kleuver bij RTV Utrecht. Hij is vooral blij dat er weer wat gezelligheid terug is in de binnenstad.
Bij de rotonde en bij plekken waar de looprichting voor mensen is veranderd, staan verkeersregelaars, zogeheten gastvrouwen en -heren.