In Je Makie

VLEUTERWEIDE > Als de coronamaatregelen het toelaten verzorgt Cultuur19 van 25 tot en met 28 augustus een nieuwe editie van In Je Makie in de CultuurCampus in Vleuterweide. Ben jij 8-12 jaar en wil je jezelf vier dagenlang onderdompelen in het maken van een kunstwerk of performance?
Dan is In Je Makie echt iets voor jou. Onder begeleiding van twee professionele kunstenaars maak je samen met je mede-Makies een eigen kunstwerk, dat een plekje krijgt op het Leidsche Rijn Festival (zondag 6 september).

Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@cultuur19.nl o.v.v. In Je Makie 2020. Natuurlijk houden ook zij zich aan de maatregelen tegen corona. Zodra ze zeker weten, dat het door kan gaan, sturen ze je een mailtje met alle informatie. Door je nu aan te melden, verplicht je je tot niets. Je krijgt een mailtje, waarna je je aanmelding definitief kunt maken.


DOMunder 1.5

UTRECHT > Het is een bijzondere tijd, waarbij de wereld de afgelopen tijd op tal van vlakken is stilgevallen. DOMunder heeft net als musea, podia en attracties zijn deuren tijdelijk moeten sluiten voor publiek.

Vanaf (waarschijnlijk) 2 juni kan DOMunder voorzichtig en stap voor stap de 2000 jaar geschiedenis van Utrecht weer toegankelijk maken voor iedereen. Ook de 75 vrijwilligers die normaliter de bezoekers met open armen ontvangen en meenemen op een ondergrondse ontdekkingstocht, zitten thuis. Zij hopen jullie zo snel mogelijk weer op een veilige en plezierige manier te mogen ontvangen onder het Domplein!
Ondertussen is het een grote uitdaging voor DOMunder om straks weer open te gaan in de '1,5 meter-samenleving', oftewel 'DOMunder 1.5' Naast de kleine ondergrondse ruimtes, is er ook de financiële opgave.

DOMunder is een particulier initiatief, een uniek archeologisch experiment om de 2000 jaar geschiedenis van Utrecht op te graven én toegankelijk te maken voor het publiek. De kosten van de bouw en realisatie en de (vaste) lasten die daarbij horen, worden ‘normaal’ betaald uit de ticketverkoop en sponsoring. Sterker nog, DOMunder is qua inkomsten voor 90% afhankelijk van de ticketverkoop om deze lasten te betalen.
Door de sluiting (en straks beperkte openstelling) zijn deze inkomsten helemaal weggevallen en dat zorgt voor een grote financiële uitdaging.
Gelukkig heeft DOMunder ook nu van alles te bieden! Wil je meebouwen aan de historische attractie van Utrecht in het 'nieuwe normaal': DOMunder 1.5?
Doneer dan nu, in ruil voor een van de te gekke (digitale) tegenprestaties.

Houd vol en hopelijk tot snel ondergronds in DOMunder 1.5. Kijk voor meer informatie op www.domunder.nl.


Fietspad

HARMELEN > Op maandag 25 en dinsdag 26 mei wordt er asfaltonderhoud uitgevoerd op het fietspad Harmelerwaard.
Het fietsverkeer wordt plaatselijk omgeleid. En er staan borden.