Met een eenvoudig hulpmiddel wordt het dragen van mondkapjes prettiger.
Met een eenvoudig hulpmiddel wordt het dragen van mondkapjes prettiger.

Maria Dommer blij met hulp van 3D-printers


Door Ria van Vredendaal

MAARSSEN > Met dank aan BIM Creators en Junior IOT heeft woonzorgcentrum Maria Dommer vorige week gratis hulpstukken en beschermingsmateriaal voor de zorg mogen ontvangen.

Door de huidige coronacrisis zijn de 3D printers van BIM Creators niet in gebruik voor het werk dat normaliter wordt gedaan. In samenwerking met Junior IOT (Internet of Things) willen de BIM specialisten graag iets betekenen om de toppers in de zorg op een passende manier te helpen. ‘Met onze vaardigheden en onze machines kunnen we snel een betekenisvolle bijdrage leveren in deze oneerlijke strijd’, was de gedachte.
Zo ontstond het idee voor het gratis maken van spatmaskers en mondmaskerclips. Naast enkele ziekenhuizen en een tandartspraktijk, hebben ze afgelopen week ook Woonzorgcentrum Maria Dommer blij kunnen maken. Het personeel van Maria Dommer werkt met mondkapjes ter bescherming van haar bewoners en medewerkers in de strijd tegen corona.

De mondkapjes kunnen bij langdurig gebruik druk- en pijnklachten veroorzaken rondom het oor. BIM creators en Junior IOT hebben daarom een speciale klem gemaakt die de druk zal wegnemen.

Je hoeft de elastieken van het mondmasker niet meer achter de oren te dragen, maar kunt die met een clip vastzetten achter het hoofd. Je kunt daarmee het mondmasker ook nog wat strakker zetten voor een betere afsluiting.
Maria Dommer is erg dankbaar voor deze donatie voor haar medewerkers.