Online kookworkshop voor jongeren

Speciaal met lokale producten en tegen voedselverspilling

STICHTSE VECHT > Na het succes van de vorige editie is er op 11 juni de tweede kookworkshop voor jongeren.


Het thema is koken met producten die niet verpakt zijn in plastic en afkomstig zijn van lokale leveranciers. Daarmee steunen de organiserende partijen Duurzame Vecht en de lokale energiecoöperatie 2030 nu het initiatief ‘Support your locals’. Doe je mee met deze bijzondere online workshop? Het is een duurzame gedachte: minder transport in de voedselketen. Waarom iets van ver halen als er pal onder je neus van alles te krijgen is waarmee je ook nog eens de lokale ondernemer steunt? En nog plasticvrij ook!

Door de coronamaatregelen kunnen de deelnemers deze keer niet bijeenkomen in de kookstudio in Maarssen. Daarom is gekozen voor een unieke aanpak: een online livestream workshop! Iedereen kookt in zijn of haar eigen keuken thuis. Geholpen en aangemoedigd in een livestream door chef-kok Rik van der Schaft die vanuit Maarssen aan de Kook het goede voorbeeld geeft.

Alle deelnemers krijgen vooraf een tas vol heerlijke producten uit de streek thuis geleverd. En niet verpakt in plastic dus! Verschillende lokale ondernemers en boeren uit de streek hebben hun medewerking toegezegd. Op deze wijze dragen we met z’n allen bij aan de bewustwording over lokale kringlopen en de rol van lokale ondernemers bij het reduceren van plasticgebruik. De livestream is te volgen via Facebook, Instagram of Zoom. In ongeveer anderhalf uur wordt er aan het einde van de middag een heerlijke maaltijd bereid.

Meedoen kan als je uit Stichtse Vecht komt en tussen de 12 en 25 jaar oud bent. Meld je aan via Instagram (@duurzamevecht) of Facebook (@stichtingduurzamevecht). Dan ontvang je meer informatie. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers, dus wees er snel bij.