Doornburgh

MAARSSEN > Vanaf 4 juni is de priorij van Doornburgh weer geopend van donderdag t/m zondag. Reserveren is mogelijk voor verschillende momenten van de dag, verdeeld over vijf timeslots. Binnen de priorij zorgt de organisatie voor passende hygiënemaatregelen, waaronder een inrichting die zorgt voor 1,5 meter afstand, een maximum van 30 bezoekers per timeslot en extra reinigingsmiddelen voor bezoekers en personeel. De heropening van Doornburgh wordt gevierd met de komst van een digitaal kunstwerk van teamLab, een internationaal collectief gevestigd in Tokio. Het werk ‘Continuous Life and Death at the Now of Eternity’ verbeeldt een continu veranderende bloemenzee. Het kunstwerk beweegt mee met de tijd van de dag en ziet er dus tijdens ieder timeslot anders uit. Laat jezelf onderdompelen in dit bijzondere kunstwerk. Kijk voor meer informatie en tickets op www.buitenplaatsdoornburgh.nl.


Kasteeltuin

LOOSDRECHT > Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) opent Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht de blauwe poort voor bezoekers om te komen wandelen en genieten in de tuin. Laat u tijdens uw wandeling verrassen door de verzameling van bijzondere bomen en heesters. Weet u bijvoorbeeld dat achter de 17e eeuwse fontein de grootste Katsoeraboom van Nederland staat?
Bij de bijzondere elementen in de tuin staat een bordje met naam en uitleg. Iedereen is van harte welkom van donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei en ook van donderdag 28 mei t/m zondag 31 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 juni zal de tuin, het kasteel en het restaurant/terras open gaan. Dit nog wel onder voorbehoud totdat de plannen van het kabinet definitief zijn. Entreebewijzen à 3,50 euro zijn te koop bij de ingang van de blauwe poort. U kunt uitsluitend betalen met pin en Museumkaart.
Uiteraard volgen wij de regels van het RIVM. Dit houdt onder andere in dat wij eenrichtingsverkeer hanteren, met inachtneming van de 1.50 m. afstand. Wij zijn blij u weer te mogen verwelkomen en wensen u veel plezier in de tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn.


Ongeluk door kat

VINKEVEEN > Ravage op het schoolplein van De Schakel in Vinkeveen. Een auto ramde de hekken en kwam tot stilstand tegen een speeltoestel op het plein. Niemand raakte gewond. Oorzaak van het ongeval: een ontstelde kat. Het dier was onderweg naar de dierenarts, maar rook blijkbaar onraad. De kat sloeg op hol. In de daaropvolgende chaos verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed het schoolplein op. Het schoolplein was gelukkig leeg en het bleef bij materiële schade. De kat maakt het naar omstandigheden goed.


Kettingbotsing

LOENEN > Op de N201 in Loenen zijn zaterdagmiddag drie auto's betrokken geraakt bij een kettingbotsing. Het ging mis toen een auto remde voor de verkeerslichten. De achterste auto kon niet op tijd remmen en knalde op op het middelste voertuig, die tot stilstand kwam tegen de bumper van de voorste auto. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen. Een rijbaan was tijdelijk afgesloten.