Zwembaden

STICHTSE VECHT > De kans is groot dat de eerste officiƫle plons bij de buitenbaden van De Meent en Zwemlust de Nieuwjaarsduik is op 1 januari 2021. Beide zwembaden in Breukelen en Nieuwersluis blijven het hele jaar dicht, zo hebben de besturen bekendgemaakt. 'Bij de zwembaden werken veel vrijwilligers. De verantwoordelijkheid voor deze vrijwilligers wordt zeer groot door alle coronamaatregelen', aldus de beide besturen na een grondige afweging van alle argumenten. Zwembad De Koet in Kockengen blijft ook dicht, maar denkt wel aan een opening later in het seizoen.


Schaken

DE MEERN > Door de coronamaatregelen kwam er een abrupt einde aan de schaakcompetitie van TRIO. Door een van de leden is een digitaal toernooi georganiseerd. Dit toernooi stond open voor uitsluitend TRIO-leden. De TRIO-schakers konden zich op maandagavond aanmelden en iedere keer nam steeds ruim de helft van de leden deel aan dit toernooi. Er werden drie partijen volgens het Zwitsers systeem gespeeld met een bedenktijd van een half uur per speler. Het resultaat bepaalde de hoogte van je ELO rating en op basis van deze rating werd er ingedeeld. Tijdens het spelen van je eigen partij was het mogelijk ook een beeld te krijgen van het verloop van andere partijen en je kon een voorspelling doen van de volgende zet. Door de beperkte bedenktijd van een half uur kwamen regelmatig spelers in tijdnood en vergooiden soms het winnende stelling door blunders of werd er verloren omdat de tijdscontrole werd overschreden. Uit de chatberichten was duidelijk dat deze voor TRIO nieuwe vorm van spelen door de deelnemers zeer werd gewaardeerd.
Na tien rondes heeft Polle van Arendonk het beste resultaat behaald en is de eerste kampioen van deze digitale competitie.


Jaarmarkten

STICHTSE VECHT > Het mag geen verrassing heten. De Jaarmarkten in Breukelen en Maarssen gaan dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Op zaterdag 6 juni zou het hart van Maarsen vol staan met kramen en op 20 juni was de markt in het centrum van Breukelen gepland. De twee jaarmarkten trekken duizenden bezoekers uit de hele regio.


Kinderboerderij

MAARSSENBROEK > 'Wat zijn we blij dat jullie weer allemaal bij onze dieren kunnen komen kijken, aaien en knuffelen', aldus het bestuur van de Maarssenbroekse kinderboerderij. Er zijn wel regels om het niet te druk te maken met volwassenen. Per persoon moet een stok worden gepakt, zijn de stokken op, dan is het even wachten. 'Helaas kan het feest voor het scheren van de schapen niet doorgaan. Maar ze moeten wel allemaal van hun jas ontdaan worden. Beheerder Gerard Siks heeft samen met Gina al schapen geschoren.'

De boerderij met toilet zelf is dicht, maar het winkeltje waar je heerlijke ijsjes, koele of warme drankjes, verse eieren, honing en andere lekkere versnaperingen kan kopen is open en bereikbaar via het verkoopraam.