Niet meer dan twee tegelijk naar binnen.
Niet meer dan twee tegelijk naar binnen.

Museum Historische Vereniging weer open

VLEUTEN > Het museum van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn gaat per 2 juni weer open.


Het museum, gevestigd in het rijksmonument De Broederschapshuisjes, Dorpsstraat 1 in Vleuten, werd afgelopen voorjaar door Leidsche Rijn Marketing opgenomen als 'parel' van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. De eervolle vermelding op www.ontdek-leidscherijn.nl is een mooi stukje promotie voor het historisch onderkomen.

Door de versoepeling van de COVID19-maatregelen, kan ook het museum van de Broederschapshuisjes onder voorwaarden weer open. U kunt dan op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddagen en op de eerste zaterdag van de maand weer genieten van een keur aan schilderijen en maquettes over de geschiedenis van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Ook kunt u vragen stellen aan de aanwezige vrijwilligers. Maar wel allemaal onder de volgende voorwaarden: kom niet als u verkouden of snotterig bent, of iemand in uw gezin verkouden is of koorts heeft. Uiteraard komt u niet als u last heeft van verschijnselen van COVID-19 of als er iemand in uw gezin daarvan last heeft; i.v.m de 1,5-meterregel, kunnen er maximaal 2 bezoekers binnen zijn; bezoekers blijven in het museumgedeelte; u kunt spontaan komen, maar om er zeker van te zijn dat ieder zich kan houden aan de 1,5 meter vragen zij u zich aan te melden als u het museum wil bezoeken via bsh@histvervdmh.nl; bij binnenkomst vragen zij u om uw handen te desinfecteren met het desinfecteermiddel.Toiletbezoek is niet mogelijk.