Duurzame renovatie voor de Sportcampus

Verbouwing voor het Leidsche Rijn College

LEIDSCHE RIJN > De Sportcampus aan de Maartvlinder wordt verbouwd.De gemeente grijpt dit moment ook aan om duurzame maatregelen te nemen. De renovatie start naar verwachting in het najaar van 2020.


Het schoolgebouw werd voorheen gebruikt door twee scholen: het Via Nova College en het Leidsche Rijn College. Het Via Nova College (nu VOLT!) is vorig jaar verhuisd naar een nieuw gebouw aan Oesterzwam 1. Na de renovatie wordt de Sportcampus geheel gebruikt door het Leidsche Rijn College.

De toegangsdeur wordt verplaatst en er komen nieuwe installaties in het gebouw. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij deze renovatie. De Sportcampus wordt energieneutraal gemaakt.
Er komen zonnepanelen op het dak. En het gebouw is straks zelfvoorzienend als het gaat om warm water, verwarming en koeling: in januari is het lekker warm door de energie die in de zomer bij het gebouw zelf is opgewekt!
Wat merkt u van de renovatie? De verbouwing gebeurt met name in het gebouw. De buitenkant van het gebouw en het terrein blijven grotendeels hetzelfde. De overlast zal daarom beperkt zijn. Waarschijnlijk zal het bouwverkeer via de busbaan lopen en parkeren op het schoolplein.
In het najaar ontvangt u daarover meer gedetailleerde informatie over de uitvoering van de werkzaamheden en de route van het bouwverkeer.
Binnenkort vragen ze de omgevingsvergunning aan voor de renovatie. Wilt u daarop reageren?
Lees hier meer over uw invloed: Utrecht/nl/invloed. Meer informatie? Op Utrecht.nl/sportcampus leest u over de duurzame verbouwing van de Sportcampus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van de afdeling Onderwijshuisvesting onderwijshuisvesting@utrecht.nl.