Karin Slaughter

BREUKELEN > Reserveer nu een gesigneerd exemplaar van 'Verzwegen', het nieuwe boek van Karin Slaughter, de onbetwiste Queen of crime. Het boek verschijnt 9 juni. Gesigneerde exemplaren zijn te reserveren bij boekhandel Van Kralingen in de winkel, via telefoon (0346) 261357 of mail naar boekhandelvankralingen@libris.nl.
Na uw reservering wordt u exclusief uitgenodigd voor een zoom-event met Karin Slaughter op woensdag 10 juni om 19.00 uur. Dit is uw kans om haar (bijna) live te ontmoeten! U kunt ook een gesigneerd exemplaar reserveren zonder deel te nemen aan het zoom-event. Dit kunt u alleen opgeven in de winkel, gesigneerde exemplaren kunnen niet worden besteld via de website.


Volkstuin

DE MEERN > Op initiatief van buurttuinvereniging Hogewoerd/Kerkstraat realiseert de gemeente Utrecht een volkstuin bij de Kerkstraat in De Meern. Om deze volkstuin gebruiksklaar te maken, moeten diverse groen- en grondwerkzaamheden worden verricht. De werkzaamheden zijn vorige week begonnen en duren ongeveer drie weken. Het terrein tussen de Kerkstraat en de Hogewoerd wordt geschikt gemaakt voor een volkstuin. Deze gaat beheerd worden door buurttuinvereniging Hogewoerd/Kerkstraat. De volkstuin is voor bewoners, die graag eigen groente of kruiden kweken en/of van tuinieren houden. Tuinieren is gezond, vermindert stress en is een actieve vrijetijdsbesteding.

De gemeente stelde samen met de vereniging en de stadsecoloog van Gemeente Utrecht een plan van aanpak om het terrein aan te pakken. De ingang van de volkstuin wordt twee meter breed. Om dit mogelijk te maken, moet de bestaande berkenhaag worden verwijderd. De stam van de haag blijft staan, zodat deze later teruggroeit in zijn huidige vorm. Ook worden enkele kleine boompjes geveld. Tenslotte wordt het terrein zoveel mogelijk geëgaliseerd door wortels uit de grond te frezen. De werkzaamheden houden zoveel mogelijk rekening met behoud en hergebruik van groen. De fruitbomen blijven staan. Bij het vellen van de kleine bomen, stapelen ze de zaagstukken op, zodat bewoners deze eventueel kunnen hergebruiken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door twee kranen en kleine shovels. Het draaien van de motoren kan voor enige overlast zorgen. Verder veroorzaken de werkzaamheden geen hinder voor de omgeving. De werkzaamheden duren tot 12 juni. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 7.30-16.30 uur.


De Roef open

DE MEERN > De afgelopen weken is hard gewerkt om De Roef coronaproof te maken. 'We voldoen nu aan de regels. We zijn dinsdag weer opengegaan', aldus het bestuur. Er kan weer een kopje koffie gedronken worden en de biljarttafels zijn weer open. Alles staat op 1,5 meter opgesteld met looproutes, desinfecterende handgel, coronaschermen geplaatst, mondkapjes gemaakt en er zijn protocollen geschreven. Niet alle activiteiten kunnen doorgaan. Kaartspellen en dansen mogen niet, En er is een maximum van 30 personen tegelijk in De Roef.