Samen Eten

DE MEERN > De Schalm mag weer open vanaf 1 juni voor maximaal 30 personen exclusief het personeel. Het team van Gezellig Samen Eten is hier heel blij mee. 'Daarom hebben wij besloten om onze gasten weer te verwelkomen op vrijdag 26 juni om 17.00 uur. Uiteraard houden wij 1,5 meter afstand van elkaar en volgen wij de richtlijnen van het RIVM op. Het diner is in buffetvorm en reservering vooraf is noodzakelijk', aldus het team. 'Wij kunnen helaas maar 14 gasten ontvangen.

Dus als u weer zin hebt in een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje kunt u bij ons terecht.' Aanmelden via: o.asperen@schalmdemeern.nl of (030) 6662609.

De kosten voor deze maaltijd zijn 12,50 euro p/p inclusief drankje. De Schalm, Oranjelaan 10 De Meern.


Filmfestival

UTRECHT > Het Nederlands Film Festival viert de 40e editie met het beste van de Nederlandse beeldcultuur van 25 september tot en met 3 oktober.

Dit jaar is het grootste filmfeest van Nederland toegankelijker dan ooit, met een unieke mix van online vertoningen en in de bioscopen. Vanuit je luie stoel of misschien wel je favoriete bankje in het park: waar een scherm is, is NFF. Van feestelijke premiรจres, tot inspirerende interviews met acteurs en regisseurs. Van verrassende kennismakingen met talenten, tot de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen Nederland op het Grolsch Gouden Kalveren Gala. Want trots zijn ze, al veertig jaar lang: op de filmcultuur, op de makers, op de bezoekers en op het NFF. En dat vieren ze met heel Nederland.

Kijk voor informatie en tickets op www.filmfestival.nl.


Museum Hoge Woerd

LEIDSCHE RIJN > Goed nieuws! Vanaf zaterdag 6 juni 2020 opent Museum Hoge Woerd weer zijn deuren.

'Het museum zal voorlopig alleen de weekenden (zaterdag en zondag) geopend zijn voor bezoekers die een ticket gereserveerd hebben', aldus het museum. 'Alleen samen houden we corona onder controle en zorgen we ervoor dat uw bezoek zo aangenaam mogelijk kan verlopen. Daarom gaan wij de komende dagen aan de slag om ons museum helemaal gereed te maken voor het nieuwe normaal. Zo zullen wij desinfecterende middelen ter beschikking stellen en een vaste looproute aanbrengen langs de pronkstukken van ons museum. Op deze manier kunnen wij de veiligheid van al onze bezoekers en medewerkers waarborgen.'

Zo krijgt u voorlopig alleen toegang tot ons museum op vertoon van een geldig ticket met een gereserveerd tijdslot. De toegang tot het museum blijft, zoals u gewend bent, wel gratis. Gedurende uw bezoek verzoeken zij u vriendelijk u aan de vastgestelde looproute te houden. Ook vragen zij u uw bezoek alleen te plannen indien u vrij bent van gezondheidsklachten. Kunt u ook niet wachten om ons Castellum weer te betreden en op reis te gaan door het verleden?

Kijk voor meer informatie op www.museumhogewoerd.nl.