Afbeelding

Vrijwilligers van De Kievit op pad voor collecte

HARMELEN > Na een periode van ruim 2 maanden rust aan het collectefront bijt Stichting De Kievit in de week van 7 t/m 13 juni het spits af met de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte te Harmelen.


In de week van 7 t/m 13 juni zal een groot aantal vrijwilligers op pad gaan met een verzoek om wat te doneren aan Stichting De Kievit.
Al ruim 27 jaar beheren en onderhouden zij, ongesubsidieerd, een mooi natuurgebied langs de Hollandse Kade, aan de zuidwestkant van Harmelen.

Op dit terrein, grondeigendom van het Utrechts Landschap, wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers de mogelijkheid geboden om aan alle Harmelense basisschoolleerlingen praktische natuur- en milieu-educatie te geven.
In een normaal jaar maken hier zo'n 900 kinderen in klassenverband gebruik van.
Hiernaast organiseren zij normaal gesproken een tiental open zondagen gewijd aan een, vaak seizoensgebonden, natuurthema.

Het onderhoud (dat door een groep vrijwilligers wordt uitgevoerd) van het ruim 2 ha. omvattende terrein bestaat uit werk aan een oude halfhoogstamboomgaard, een moes-, kruiden- en insectentuin, een groot stuk verschralend grasland met een interessante flora, een geriefbos, enkele opstallen, waaronder een drietal gerestaureerde daggelderswoninkjes en enkele schuren. Het geheel is omgeven door sloten en een paar plassen.

Nu vragen we u een bijdrage te geven om de omschakeling van benzineslurpende en kabaalmakende maaimachines naar accu-aangedreven maaiers mogelijk te maken.