Terrassen krijgen de ruimte in Stichtse Vecht

Bij de gemeente al 22 aanvragen voor tijdelijke uitbreiding

STICHTSE VECHT > Het moet wel passen en kunnen, maar de gemeente wil graag meewerken aan verzoeken van horecaondernemers om hun terras tijdelijk uit te breiden.


Daarbij geldt volgens burgemeester Reinders nadrukkelijk dat er zowel van horecaondernemers en het personeel als de klanten gevraagd wordt om zich aan de coronamaatregelen te houden. 'Alleen dan blijft het coronavirus onder controle en kunnen we er samen voor zorgen dat de terrassen op een verantwoorde manier open kunnen blijven. We moeten het samen doen!' De gemeente heeft in totaal 22 aanvragen ontvangen van twaalf ondernemers uit Maarssen, één uit Tienhoven, vier uit Breukelen, drie uit Loenen, één uit Vreeland en één uit Kockengen. Reinders: 'De aanvragen zijn beoordeeld en getoetst, uiteraard binnen de landelijke richtlijnen en onder meer rekening houdend met (verkeers)veiligheid en calamiteitenroutes. Daar waar mogelijk zijn de verzoeken gehonoreerd en zijn de horecaondernemers zo snel mogelijk telefonisch geïnformeerd over het besluit. In de loop van deze week ontvangen zij de schriftelijke toestemming.' Voor de tijdelijke uitbreiding van de terrassen is van belang dat er sprake is van voldoende draagvlak bij de direct-omwonenden. Reinders: 'We verwachten van de horecaondernemers dat zij met hun buren en andere ondernemers in goed onderling overleg zoeken naar een passende oplossing en dat zij ervoor zorgen dat hun naastgelegen panden te allen tijde goed bereikbaar blijven.' 'Als de komende tijd blijkt dat het anders moet dan zullen we daar naar kijken. We blijven in gesprek met ondernemers en omwonenden.' aldus burgemeester Reinders.
Bewoners die vragen hebben over een terrasuitbreiding bij hun in de buurt, kunnen contact opnemen met de gemeente of de handhavers en toezichthouders die op straat lopen even aanspreken.