Afbeelding

Controle op ligplaatsen aan de Vecht

OUD-ZUILEN > Het vaarseizoen is weer van start gegaan.


Dat betekent dat het op de Vecht weer drukker wordt met boten. Niet alleen op het water, maar ook aan de wal: boten liggen aan een steiger, een paal of een boom. Dat mag alleen niet overal en niet altijd, aldus de gemeente Stichtse Vecht.

Eigenaren van huizen of percelen die grenzen aan de Vecht mogen één boot aanmeren ter hoogte van hun perceel, mits de vaarbreedte van de Vecht ter plaatse 17 meter of meer bedraagt. Op de passantenstroken mogen recreatievaartuigen maximaal 3 x 24 uur worden aangemeerd. Op andere plaatsen aan de Vecht mag niet worden aangemeerd. Voor tijdelijk en permanent aanmeren zijn de havens in de omgeving beschikbaar.

De gemeente zal de komende periode extra op de naleving van de aanmeerregels letten en waar nodig handhaven. 'Waar nodig gaan we handhavend optreden door een last onder bestuursdwang op te leggen. Dat betekent dat wij de boot weghalen als de eigenaar dat niet zelf doet. De eigenaar krijgt uiteraard eerst de gelegenheid om een zienswijze in te dienen en een termijn om de boot zelf weg te halen. We doen dit eerst in Oud-Zuilen. Inwoners van de wijk worden geïnformeerd over de geldende regels en de handhaving door middel van een wijkbericht. Op een later moment komt met een integrale aanpak de rest van de Vecht aan de orde. Aspecten als gezondheid en welzijn, veiligheid, overlast en handhaving worden dan meegenomen', aldus een woordvoerder van de gemeente. En dan gaat het om Maarssen-Dorp, Breukelen, Loenen en Vreeland.