Dansen

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 28 juni presenteren vijf jonge danstalenten van Academie Tien de voorstelling ‘Ongrijpbaar’. Vanwege de maatregelen tegen corona is de voorstelling te bekijken als film op YouTube. Oorspronkelijk zouden de jongeren de opening verzorgen van Zingende Beelden op 17 mei. Vanwege corona kon dit jaarlijkse dansevenement in het Máximapark niet doorgaan, maar organisator Cultuur19 vond samen met studenten van DURF een manier om de jongeren toch hun welverdiende podium te geven. Van de voorstelling wordt een film gemaakt die op 28 juni om 16.00 uur op het YouTubekanaal van KLUB19 in première gaat. De jonge dansers (Cané, Fleur, Rosalie, Shahrazad, Sione) en de DURF-studenten (Carel Evers, Nils Kroot, Thirza Jonathans, Brechtje van Wulfen) lieten zich juist inspireren door de nieuwe situatie.

De voorstelling heeft dan ook alles te maken met wat deze tijd bij mensen oproept en hoe de samenleving samen sterk is. In de afgelopen weken hebben de jongeren via videobellen gerepeteerd onder leiding van Eleni Achillleos. De voorstelling zal te zien zijn op het YouTubekanaal van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl en www.zingendebeelden.nl.


Verzakken

VLEUTEN > Het is al langer bekend dat de vloeren van de Kees Valkensteinschool ‘verzakken’. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat er maar één oplossing was: complete vervanging van de ‘zwevende' dekvloeren. Naar verwachting gaan de werkzaamheden begin juni 2020 van start. In overleg met de Gemeente Utrecht (UVObv) en de SPO Utrecht is besloten om de zakkende zwevende dekvloeren, op de begane grond van de school, te vervangen door nieuwe cementdekvloeren met daar onder harde isolatieplaten.

De dekvloeren worden vervangen in twee fases. De 1e fase was op 2 juni in de Pinkstervakantie. Het betreft hier o.a.de peuterspeelzaal, extra instructieruimte, crea-ruimte én de grote theaterzaal. Vlak voor de zomervakantie zal de aannemer de 1e fase afronden. De 2e fase wordt opgestart in begin van de zomervakantie en dan worden de overige lokalen en verkeersruimten onder handen genomen. Vlak voor het eind van de zomervakantie zal de aannemer ook deze fase af te ronden.

Daarna richt het team de school opnieuw in. Wat merkt u? De herstelwerkzaamheden vinden plaats in het gebouw. Bij de sloopwerkzaamheden kan er voor de bovengelegen appartementen enige geluidsoverlast optreden. De afvalcontainers in de 1e fase komen op het grasveld naast de school te staan (de achterzijde) en in de 2e fase vermoedelijk ook op het plein (voorzijde). Het bouwverkeer verloopt via Kortland en Hofland. Het parkeren vindt op het schoolplein plaats.


Carillon

WOERDEN > Zaterdag speelt het carillon in Woerden weer tijdens de Kaasmarkt van 13.15 tot 14.15 uur. Bespeling door Henk Verhoef.

Meer informatie op www.carillonwoerden.nl.