De coronamaatregelen worden in acht genomen.
De coronamaatregelen worden in acht genomen.

Wankele Willie’s gezocht voor het valpreventieprogramma

STICHTSE VECHT > De quarantaine heeft voor iedereen, maar met name voor ouderen grote fysieke gevolgen.


In de afgelopen weken was het rustig bij zorgverleners als de fysiotherapeut, oefentherapeut en de ergotherapeut van Vechtverband die samenwerken in het valpreventieprogramma Blijf Gaan en Staan. Er heerste bij ouderen de angst om een besmetting op te lopen met het coronavirus, waardoor ze weinig buiten kwamen en moeite hadden te bewegen.
Daarom lanceert Vechtverband de campagne ‘Wankele Willie? Minder fit door het thuisblijven'. 'We zien dat vooral ouderen kampen met negatieve fysieke gevolgen van het leven in quarantaine. De fysieke kracht en conditie is in deze tijd dat we thuis zitten echt afgenomen. Nu is het weer tijd om in beweging te komen op een verantwoorde manier. En daar helpen wij graag bij', aldus oefentherapeut Susanne Bus van Vechtverband.

Afgelopen week openden de fysiotherapeut, oefentherapeut en de ergotherapeut weer hun deuren voor reguliere zorg, waaronder het beweegprogramma Blijf Gaan en Staan. ‘Wankele Willie’s’ kunnen zich aanmelden voor het valpreventieprogramma ‘Blijf Gaan en Staan’.

Het programma is corona-proof: zo dragen de fysiotherapeut en oefentherapeut bij huisbezoek een mondkapje en zijn er alleen beweeggroepen op 1,5 meter afstand. Na aanmelding neemt de ergotherapeut contact op om te overleggen bij welke vorm van hulp bij mobiliteit de cliënt zich prettig voelt met betrekking tot het risico op een corona besmetting.

Meld uzelf of deze persoon aan via: www.vechtverband.nl/blijfgaanenstaan.