De Kievit

HARMELEN > De Kievit in Harmelen gaat weer voorzichtig open. Er zijn hier in deze tijd veel bloemen en kruiden te vinden. Sommige soorten worden bijzonder geacht omdat ze bedreigd worden of als indicatorsoort gelden.

Een kwart van de plantensoorten bestaat uit planten die 'waardevol' zijn. Op zondag 21 juni kunnen de bezoekers van het natuur- en milieucentrum De Kievit met behulp van een zoekkaart een aantal van deze soorten proberen te vinden, maar ook de gidsen staan klaar om u rond te leiden.

Op het terrein zijn diverse zithoekjes om te genieten van rust en natuur. Iedereen is van harte welkom vanaf 14.00 uur op het terrein, gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk of via de ingang naast Bisschopshof 2 te Harmelen. Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u kijken op de website www.dekievitharmelen.nl.


Steede Hoge Woerd

LEIDSCHE RIJN > De kinderboerderij Steede Hoge Woerd gaat nu weer eerder open. De bezoekers kunnen nu terecht van 10.00 tot 16.00 uur van dinsdag tot en met zondag. Ontdek Steede Hoge Woerd aan de rand van het Máximapark en midden in Leidsche Rijn.

Deze locatie van stichting Utrecht Natuurlijk ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd, en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd.


Geschiedenis

VLEUTEN > Op 26 augustus van 19.30 tot 21.00 uur verzorgt de Historische Vereniging een webinar over de geschiedenis van Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije onder de titel 'Rond Leidsche Rijn en Vleutense Wetering' door Gerda Oskam. Er wordt ingegaan op waarom de titel van ons tijdschrift zo goed gekozen is, op stroomruggen, ridders en rijksmonumenten, maar ook de recente geschiedenis van dit gebied met alle fysieke en sociale veranderingen komt aan bod.

Een webinar is een online lezing die u thuis op uw eigen computer kunt volgen en waarbij u, net als bij een gewone lezing, vragen kunt stellen. U kunt zich gratis opgeven voor deze eerste webinar van de vereniging via activiteiten@histvervdmh.nl. U krijgt dan de link om online live aanwezig te zijn ruim voorafgaand aan de webinar.


Digitale bruisplek

VLEUTEN > De Schakel is weer deels open en heel voorzichtig en onder strenge voorwaarden starten de digitale spreekuren. Elke maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is er een digitaal spreekuur. Dit doen zij voor alle bewoners met digitale vragen. Zij helpen u bij het invullen van gegevens op digitale formulieren. Ook wanneer u softwareproblemen heeft met smartphones, tablets, iPad of laptops helpen zij u graag. Daarnaast geven zij op afspraak huiswerkondersteuning voor cursisten die bij hen een cursus volgen.
Voorlopig zullen de digitale spreekuren op afspraak zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met Marcel Vos, tel.: 06-13108085 of met Yvonne den Ouden, tel.: 06-43050919 voor een afspraak.