Beroving

LEIDSCHE RIJN > De politie zoekt getuigen van een straatroof met mishandeling op zaterdagavond op de Enghlaan-Hof ter Weydeweg. Een jongen kreeg rond 20.45 uur klappen van twee donkere jongens op een scooter. Ook werd zijn telefoon afgepakt door het duo. Een van de daders had een opmerkelijke gouden tand. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.


Mishandeling

LEIDSCHE RIJN > In sportpark Paperclip in Leidsche Rijn is een 18-jarige man mishandeld door een groep jongeren van ongeveer 12 tot 15 jaar oud. Dat meldt de politie.
Het slachtoffer was dinsdagmiddag rond 16.00 uur aan het voetballen toen een groep van meer dan tien jongeren zijn bal wegschopten. Toen hij de bal wilde ophalen, werd hij door meerdere jongens uit de groep geslagen. Daarbij kreeg hij meerdere vuistslagen in het gezicht.


Vechtse Vaarparade

STICHTSE VECHT > De organisatie is optimistisch. De Vechtse Vaarparade gaat vooralsnog gewoon door en staat dit jaar gepland voor de tweede zaterdag in september, 12 september. Een thema is nog niet bekend. De organisatie maakt binnenkort meer bekend over het unieke vaarfeest als afsluiter van het seizoen. Jaarlijks genieten duizenden mensen uit de regio van het spektakel op de Vecht met het slot aan de grachten in Maarssen-Dorp.


Brand

LOENEN > Een brand in een bouwkeet in Loenen heeft dinsdagmiddag voor flinke rookontwikkeling gezorgd. Het vuur brak uit op een bouwplaats aan de Ligtelijnweg, in de wijk Cronenburgh. De rookwolken waren in de omgeving goed te zien. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft de bouwkeet geventileerd. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.