Stadswandelingen

UTRECHT> Vanaf 1 juli kunt u weer mee met de wandelingen en fietstochten van Gilde Utrecht. Bevlogen gidsen van Gilde Utrecht brengen de stad tot leven met verhalen, anekdotes en achtergronden. De gidsen van Gilde Utrecht kunnen u heel veel vertellen over de geschiedenis van Utrecht maar ook over verborgen tuinen, bijzondere bomen of megalomane nieuwbouwprojecten. Op de website: www.gildeutrecht.nl vindt u een overzicht van onze rondleidingen en kunt u zich inschrijven voor themawandelingen en fietstochten. Ook kunt u een wandeling of fietstocht boeken voor uw eigen gezelschap (op aanvraag). Informatie over de mogelijkheden vindt u op onze website. Zij hanteren de RIVM maatregelen. Er zal daarom gewandeld en gefietst worden met een beperkt aantal mensen. De vrije wandelingen waarbij u zonder inschrijving kunt aansluiten, zijn voorlopig nog niet mogelijk.

Meer informatie Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. Vanaf 1 juli zijn wij ook weer telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252. Of mail naar balie@gildeutrecht.nl.


Zomer handbaldag

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdag 11 juli verzorgt Handbalvereniging HV Leidsche Rijn samen met het Nederlands Handbal Verbond handbal zomer. Deze dag staat in het teken van volop handbal voor bestaande leden, maar ook zeker voor nieuwe potentiële jeugdleden die net als wij het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi gemist hebben. Ben je tussen de 6 en 14 jaar en wil je deze dag lekker sportief bezig zijn, meld je dan nu aan via bijgaande link https://forms.gle/Pd68X6qsvaqfFKKXA.


Museum Speelklok

UTRECHT > Iedere woensdag in juli organiseert Museum Speelklok, als onderdeel van Kerken Luisteren, een Orgel Lunchconcert. Tijdens ieder concert speelt een bekende organist op het Johann Frederik Witte-orgel in het Middenschip van de oude Buurkerk.

Bezoekers kunnen van 11.45 tot 12.15 uur luisteren naar prachtige werken van onder andere Johann Sebastian Bach, César Franck en Johan Wagenaar. De Orgel Lunchconcerten worden gegeven door Bert van den Brink, Geerten Liefting, Gerben Mourik, Gerrit Christiaan de Gier en Evan Bogerd. Zij laten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met een collectiestuk van Museum Speelklok.

Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een speciaal luncharrangement te verkrijgen. Reserveer je tickets voor een van de orgelconcerten voor slechts 4,50 euro via de website van Museum Speelklok. Bezoekers van Kerken Luisteren krijgen op vertoon van de programmafolder bij een bezoek aan een van de orgelconcerten een gratis kopje koffie of thee in Museumcafé Klok.

Kijk voor het volledige concertprogramma per week op de website van Museum Speelklok.