Afbeelding

Vindt u het leuk deze zomer en dit najaar te tuinieren?

VLEUTEN > Op de buurttuin Johanniterveld wordt door scholen in tuinbakken getuinierd.


Het schooltuinseizoen loopt begin juli af maar in de zomer en in het najaar kan er nog genoeg groeien en daarom worden de schooltuinbakken van 1 bij 3 meter ter adoptie aangeboden. Er kan geplant, gezaaid en geoogst worden.
Wel is de afspraak dat de bak eind februari 2021 weer wordt overgedragen aan de scholen. Mocht u hier belangstelling voor hebben dan kunt u zich, liefst vóór 2 juli, opgeven met vermelding van e-mailadres en telefoonnummer bij: h.bruinsma@bredeschoolhetzand.nl.

Afhankelijk van de belangstelling worden de bakken verdeeld. Bij overintekening kan het zijn dat helaas niet iedereen die zich aanmeldt een bak kan krijgen.
Als enige ‘tegenprestatie’ wordt gevraagd de bak en de omgeving onkruidvrij te houden en een bijdrage te leveren aan het gemeenschappelijk onderhoud van de Buurttuin.
Dit kan op de maandelijkse werkmiddagen op zaterdag van 15.00 - 17.00 uur of door een aantal tuinklussen op u te nemen. Zaterdag 4 juli om 15.00 uur is er een overdrachtsmoment in de tuin met informatie en sleuteloverdracht.
Graag horen zij van u, ook als u geen bak wilt adopteren maar wel af en toe een handje zou willen helpen op de tuin.

Kom gerust ook eens langs om te kijken op de tuin.

Vrijwilligster Marjo Spierings is hier vaak te vinden.
Buurttuin Johanniterveld bevindt zich op de Vogelvlinderweg 50 en grenst met de achterkant aan Brede School Het Zand.