Amaliapark

LEIDSCHE RIJN > De laatste werkzaamheden aan de Eerste Westerparklaan zijn klaar. Op de kop van het Amaliapark staat een nieuw kerkgebouw en er zijn 24 zorgappartementen gebouwd. Op de begane grond is er een ontmoetingsruimte en een activiteitenruimte.


Museum

LEIDSCHE RIJN > Terwijde heeft even een uniek museum in de buurt. Het Travelling Farm Museum of Forgotten Skills. Dit museum maakt een verbinding met ons verleden en onze vergeten vaardigheden op het gebied van landbouw. Het museum reist door de buurt en is te zien in een etalage in het winkelcentrum van Terwijde, Ella Fitzgeraldplein 4.


Afval

UTRECHT > Het college heeft dinsdag de nieuwe grondstoffennota aan de gemeenteraad gepresenteerd. Daarin staat onder meer dat Utrecht door wil gaan met het gescheiden inzamelen van papier, karton, glas en groenten-, fruit- en tuinafval. Het gescheiden inzamelen van plastic-, blik- en pak-afval wordt in fases afgebouwd. Inwoners worden per brief geïnformeerd zodra er iets verandert bij de inzameling van het afval in hun wijk. De gemeenteraad neemt later dit jaar een besluit over de maatregelen in de grondstoffennota.

Door nieuwe technieken bij de afvalverwerking kunnen plastic, blik en pak goed worden gescheiden uit het restafval. Daarnaast blijkt uit een proef, dat op die manier meer plastic, blik en pak wordt teruggewonnen. De ondergrondse containers voor plastic-, blik- en pak-afval blijven bestaan en worden ingezet voor de inzameling van bijvoorbeeld papier en karton. In sommige delen van de stad gebruiken inwoners kliko’s voor plastic, blik en pak. De gemeente gaat deze kliko’s ophalen om te kunnen hergebruiken.


Wegwijzer

VLEUTEN > Het Wegwijzerspreekuur in bibliotheek Vleuterweide is weer geopend.
Heeft u of iemand uit uw omgeving vragen over taal en digitaal? Dan kunt u elke woensdag van 10.00 - 12.00 uur het wegwijzerspreekuur in de bibliotheek Vleuterweide bezoeken. Vanwege corona kan dit nu alleen op afspraak.


Provincie

REGIO > Gedeputeerde Rob van Muilekom zal vanaf zaterdag 27 juni zijn werkzaamheden opschorten als gedeputeerde Binnenstedelijke Ontwikkeling, Wonen, Cultuur en Gezonde Leefomgeving. Reden hiervoor is dat hij een preventieve operatie moet ondergaan aan zijn hoofdslagader om klachten in de toekomst te voorkomen. De verwachting is dat zijn herstel twee tot drie maanden gaat duren. Er is afgesproken dat zijn portefeuilles tijdens zijn herstelperiode worden overgenomen door de overige vier gedeputeerden en de Commissaris van de Koning. Rob van Muilekom zegt zelf over zijn operatie: 'Een operatie komt nooit uit en gelukkig valt mijn herstelperiode deels samen met het zomerreces. Het kon gelukkig zo gepland worden. En ik ben blij dat mijn collega’s mijn werk overnemen, zodat ik mij helemaal kan richten op mijn herstel en dat het werk niet blijft liggen.'