Torenpleinkerk

VLEUTEN > De pas gerenoveerde Torenpleinkerk opent graag haar deuren. Elke dinsdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur is de kerk open voor bezichtiging en zal het gerestaureerde Bätzorgel bespeeld worden. Loopt u gerust naar binnen. U kunt desgewenst een kaarsje aansteken. Ook kunt u houdbare producten voor de Voedselbank Leidsche Rijn in de hal afgeven.

In de zomerperiode is de kerk ook op zaterdag open, tussen 13.00 en 16.00 uur. Wees welkom!


West Side Story

DE MEERN > Bent u het thuis zitten ook zo zat en wilt u er graag even uit? Dat kan in De Schalm. Op een veilige afstand van anderhalve meter maar toch in een gezellig ingerichte zaal gaan ze op vrijdag 3 juli de romantische klassieker West Side Story vertonen. Deze film was een gigantisch succes en bracht in de VS 43,7 miljoen dollar op. West Side Story werd onderscheiden met tien Oscars, waaronder die van beste film. De zaal gaat open om 1345 uur en de entree is 7,50 euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee met een stukje appeltaart en slagroom bij binnenkomst. U zult wel moeten reserveren dit ivm beperkt aantal plaatsen. Dit kan telefonisch (030) 6662609 of per mail info@schalmdemeern.nl.


Gildewandeling

UTRECHT > Op vrijdag 3 juli kunt u met Gildegids Karen Wesdorp een wandeling maken met aandacht voor de rol die Utrechtse vrouwen hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. De wandeling start om 11.00 uur en duurt anderhalf uur. Karen Wesdorp laat u zien hoe vrouwen deze tijd beleefden en vertelt over verzetsheldinnen, dappere huisvrouwen, onderduiksters, NSB'sters en Duitse soldatenliefjes. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandeling ook aanmelden via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Vanaf 1 juli zijn ze weer telefonisch bereikbaar ma – vrij tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252. Kosten: 8 euro pp, 4 euro voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.


Seniorenmiddag

LEIDSCHE RIJN > Op woensdag 8 juli starten de seniorenmiddagen in Boerderij De Hoef weer. Er is zoals vanouds thee/koffie met iets lekkers voor 1 euro. 'We zien er naar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten', aldus de organisatie. De middag in de boerderij aan de Hogeweide is van 14.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom om met elkaar te praten, spelletjes te doen, te knutselen. 'We zijn ook benieuwd naar uw eigen ideeën voor invulling van een middag waarvoor vanzelfsprekend ruimte wordt geboden', aldus de initiatiefnemers. Voor inlichtingen: Femmie van de Berg (030) 2618271 of Ineke Vink (030) 6705568. Of: seniorendehoef@gmail.com. Deze activiteit wordt u aangeboden door stichting Boerderij De Hoef en wordt ondersteund door DOCK.


Agenda

REGIO > U kunt uw activiteiten in Leidsche Rijn. Vleuten, De Meern en Haarzuilens ook aanmelden bij de agenda van VARnws via www.varnws.nl. Graag een persbericht en een foto.