Doe-expo Romeinse wereld Nurdius Maximus

Museum Hoge Woerd laat kinderen spelenderwijs kennismaken met het verleden

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdag 18 juli opent Museum Hoge Woerd een nieuwe, tijdelijke expositie binnen de muren van het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd.


De tentoonstelling is geïnspireerd op de populaire kinderboekenreeks ‘Het dagboek van Nurdius Maximus’ van de Britse auteur Tim Collins. In deze doe-expo kunnen kinderen aan de hand van allerlei opdrachten zelf in de huid van de Romeinse Nurdius Maximus kruipen. De expositie is van zaterdag 18 juli t/m zondag 27 september te bezichtigen. Het museum is momenteel, in verband met de maatregelen rondom COVID-19, alleen in de weekenden geopend.
Hoofdpersoon Nurdius Maximus is een onhandige slungel die ervan overtuigd is dat hij ooit een Romeinse held zal worden. Een van de verhalen speelt zich af bij een legerplaats aan de grensrivier in de lage landen, die sterke overeenkomsten vertoont met het Romeinse Castellum Hoge Woerd.
De gelijkenissen tussen de fictieve legerplaats en het archeologische fort in Leidsche Rijn maken Castellum Hoge Woerd de uitgelezen plek om de Romeinse geschiedenis tot leven te brengen. De toegang tot het museum is gratis, op reserveringsbasis.
Bezoekers kunnen voor 1 euro een doe-boekje aanschaffen waarmee alles uit het bezoek aan de doe-expositie gehaald kan worden. Voor meer informatie, de actuele openingstijden en het reserveren van tickets: www.museumhogewoerd.nl.

Bezoekers kunnen bij dit Romeinse fort bijzondere archeologische vondsten ontdekken en daarnaast genieten van theater, het café-restaurant met zonovergoten terras, de stadsboerderij en de tuinen.
Museum Hoge Woerd is goed bereikbaar: zowel op de fiets, met de auto (gratis parkeren), als met het openbaar vervoer (buslijnen 4 en 28 vanaf Utrecht Centraal). Kijk ook voor meer informatie op

www.castellumhogewoerd.nl.