Open training

MAARSSEN > VV Maarssen organiseert een Open Training voor meisjes. Deze vindt plaats op zondag 12 juli van 10.00 tot 11.30 uur op Sportpark Daalseweide. Meisjes in alle leeftijdsklassen kunnen die ochtend gratis meetrainen en op die manier spelenderwijs kennismaken met voetbal. Ook speelsters met enige ervaring zijn welkom. Voor het nieuwe seizoen is VV Maarssen vooral op zoek naar speelsters die geboren zijn in 2010 en 2011 voor de MO11; en meiden uit 2008 of 2009 voor de MO13. Meisjes die willen meedoen aan de open training van 12 juli moeten zich alleen even aanmelden via meisjes@vvmaarssen.nl. Via dat mailadres zijn ook alle vragen te stellen over het meisjesvoetbal bij VV Maarssen.Wil je direct inschrijven dan kan dat via de site: https://www.vvmaarssen.nl/inschrijven.


LTCM

MAARSSENBROEK > LTCM heeft tijdens deze bijzondere coronaperiode en sluiting van de sportkantines goed gebruikgemaakt van de tijd om het clubgebouw met terras op te knappen. Dankzij de geweldige inzet van de vrijwilligers en met name Jaap Hoeflaken, Adri Moesman en Kees de Vaal, is het clubhuis met terras fantastisch verbouwd. Het gehele terras met overkapping is vernieuwd, het clubhuis is geschilderd en er is een vernieuwde entree (uiteraard rolstoelvriendelijk). Per 1 juli mogen zij de kantine weer openen en het vernieuwde terras. Dit zal feestelijk geopend worden voor iedereen die een kijkje willen nemen op zaterdag 11 juli tussen 15.00 en 17.00 uur. Met dit mooie visitekaartje hopen zij ook nieuwe leden te mogen verwelkomen. Daarnaast zien zij dat het aantal jeugdleden steeds groter wordt dankzij het vrijspelen van de (niet-leden) jeugd tijdens deze coronaperiode. Wil je lid worden van LTC Maarssenbroek, ga dan naar www.ltcm.nl en schrijf je in!


Sloepensteigers

REGIO > Afgelopen week heeft de Stichting Oude Hollandse Waterlinie zes nieuwe sloepensteigers geopend. De eerste steiger - bij de brug midden in Abcoude - werd opengesteld door burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen. De steigers zijn voorzien van lessenaarborden met uitleg over de vaarroutes. Die dragen kleurrijke namen als Michiel de Ruyter-route of Prins Willem III-route. De steigers liggen in Abcoude, Woerdense Verlaat, Woerden, Montfoort en Oudewater. Bij de vaarroutes horen een vaarroute-app en een vaarroutefolder. Meer informatie op https://oudehollandsewaterlinie.nl/routes.


Lintjesregen

UTRECHT > In Utrecht ontving een aantal actieve en betrokken inwoners dinsdag de versierselen behorende bij een Koninklijke Onderscheiding, uitgereikt door burgemeester Jan van Zanen. Landelijk vindt de Lintjesregen plaats op vrijdag 3 juli. Vanwege de wisseling van burgemeesters in Den Haag en Utrecht, kregen beide gemeenten van het Landelijk Kapittel der Civiele Orden de gelegenheid dit moment te vervroegen. Hierdoor konden beide burgemeesters de telefonisch aangekondigde Koninklijke onderscheidingen alsnog zelf uitreiken.