De politie roept getuigen op zich te melden.
De politie roept getuigen op zich te melden. Politie Utrecht

Man bewusteloos geslagen door jongeren

LEIDSCHE RIJN > Een heel vervelend incident in de wijk Terwijde. Vanuit een groepje jongeren werden vervelende opmerkingen gemaakt naar een passerende hardloopster. Toen een man de groep daar op aansprak kreeg hij het aan de stok met de jongens.


Op zondagmiddag 28 juni rond 17.25 uur was een vrouw op het Glenn Millerpad bezig met hardlopen toen vanuit een groepje seksueel getinte opmerkingen werden gemaakt. Een man sprak de jongens uit dat groepje daar op aan.

Vanuit de groep werd hier direct agressief op gereageerd. Toen de man wegliep werd hij op het hoofd geslagen. Hij kwam hierdoor ten val en raakte kort buiten bewustzijn. De groep ging er hierna rennend vandoor richting de Vomar. De man moest voor onderzoek door de ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis.
De recherche van het bureau De Meern doet onderzoek naar deze laffe mishandeling. Het gaat om jongens met een getinte huidskleur in de leeftijd van 16-18 jaar. Drie van hen hadden een slank postuur en een van hen had een gezet postuur. Een van de verdachten droeg een olijfkleurig, glimmend trainingspak.
'Wij roepen getuigen op zich te melden via 0900-8844 (vragen naar recherche bureau De Meern). Mocht u anoniem informatie willen melden dan kan dat via 0800-7000. We zijn natuurlijk ook op zoek naar de identiteit van de hardloopster', aldus de oproep van de politie. 'Woont u daar in de buurt en bent u in het bezit van een camerasysteem? Wilt u dan beelden bekijken tussen 17.15 uur en 17.35 uur of misschien die groep er op staat?' vraagt de politie.