Een spontaan optreden in de binnentuin bood afleiding.
Een spontaan optreden in de binnentuin bood afleiding.

Hartverwarmend hoe er aan Snavelenburg werd gedacht

MAARSSEN > Ook voor de bewoners van verpleeghuis Snavelenburg in Maarssen waren het door corona moeilijke maanden.


Maar de steun die bewoners en medewerkers van het Maarssense verzorgingshuis kregen van buurtbewoners, kinderen, scholen, familie en bedrijven was ‘overweldigend en hartverwarmend’.

Vanaf half maart was het ook in verpleeghuis Snavelenburg niet meer mogelijk om op bezoek te gaan. Daarmee begon een moeilijke tijd voor de bewoners, hun familie en mantelzorgers. Gelijk vanaf half maart kwamen de eerste steunbetuigingen en acties op gang om bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken in deze lastige en ongekende tijd.

‘Het was hartverwarmend hoe er aan onze bewoners en medewerkers gedacht werd’, vertelt Monique van Keulen, medewerker welzijn van Snavelenburg. Al heel snel kwamen er kinderen voor de deur stoepkrijten. Ook kregen bewoners post van kinderen. Artiesten boden spontaan aan om op te treden in de binnentuin om zo de bewoners toch een beetje afleiding te geven.

Er werden zelfgebakken koekjes gebracht, chocola, taart, stroopwafels, saucijzenbroodjes, prikboeken en magazines. ‘Gewoon te veel om op te noemen’, vervolgt Monique, ‘en dat allemaal door mensen uit de buurt en bedrijven hier uit de regio.’ Snavelenburg kreeg zelfs een aantal tablets te leen zodat bewoners konden videobellen met familie.

Volgens Monique heeft die steun iedereen geholpen om door deze moeilijke tijd heen te komen. ‘Daar zijn we nog steeds heel blij mee en namens alle bewoners en medewerkers wil ik ook hier iedereen nogmaals heel hartelijk bedanken!’, besluit Monique.